ANKA Bundan Böyle Yerli ve Milli Motorla Uçacak

TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş.’nin (TEI) İHA’larda kullanılmak üzere milli imkanlarla geliştirdiği ve seri üretimine başlanan PD170 motorunun teslim töreni bugün yapıldı. Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in de katıldığı etkinlikte, 13 adet motor teslim edildi.

15.01.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 15.01.2020-17:17)

TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş.’nin (TEI) İHA’larda kullanılmak üzere milli imkanlarla geliştirilen ve daha sonra seri üretimine başlanan PD170 motorunun teslim töreni düzenlendi. Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in katıldığı etkinlikte, 13 adet motorun teslimi gerçekleşti.

TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, motorun yüzde 90'ının firmanın dışında üretildiğini, "know how" gelişimini TEI'nin üstlendiğini belirtti. Prof. Dr. Akşit, TUSAŞ'tan toplam 40 adet motor siparişi aldıklarını da sözlerine ekledi.

Yerli ve motor çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Prof. Dr. Demir, bugün teslim edilen motorlardan birkaçının Akıncı İHA'ya gönderileceğini açıkladı.

Firma, motorun imalatında yüzde 95'ten fazla yan sanayi tedarikçileriyle metal işlemleri için KOBİ’lerle çalıştı. PD170, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’nin ANKA platformu ile ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmişti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal