Android Cihazlarda Konuşmaları Dinleyen Zararlı Yazılım

Android işletim sisteminde kullanıcıların konuşmalarını gizlice dinleyip kaydeden yeni bir kötü amaçlı yazılım ortaya çıktı.

05.10.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-16:40) Android Cihazlarda Konuşmaları Dinleyen Zararlı Yazılım

Güvenlik şirketi ESET tarafından tespit edilen zararlı yazılım, kullanıcıların konuşmalarını gizlice kaydedip özel mesajlara kadar erişebiliyor.

Kötü niyetli uygulamalar, Google Play Store için her zaman bir sorun oldu. Google, 2019'un başlarında yeni yapay zeka sistemini duyurarak, zararlı uygulamalarla mücadelesini sürekli geliştirdiğini açıklamıştı.

POPÜLER UYGULAMALARI TAKLİT EDİYORLAR

Android/SpyC23.A isimli yazılım, sahte bir Android mağazasındaki uygulamalar aracılığıyla telefonlara bulaşıyor. Kötü niyetli kişiler; AndroidUpdate, Threema ve Telegram gibi uygulamaların sahte sürümlerini yayınlayarak bu zararlı yazılımı kurbanların telefonuna yükleyebiliyor.

700 BİN ZARAR UYGULAMA KALDIRILDI

Öte yandan Google'ın güvenlik servisi Google Play Protect, yüklü uygulamaların güvenli olup olmadığını öğrenmek için günlük 50 milyar uygulamayı kullanıcıların telefonundan tarıyor. Şirket, aynı zamanda 2017 yılında Google Play Store'dan 700 bine yakın uygulamayı kaldırmış ve 100 bine yakın uygulama geliştiricisini engellemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal