Amazon Drone Teslimatı İçin Onay Aldı

Amazon şirketi, teslimatları drone cihazları ile yapabilmek için önemli bir adım daha attı ve ABD Federal Havacılık Kurulu’ndan gerekli onayı aldı.

01.09.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-12:30) Amazon Drone Teslimatı İçin Onay Aldı

E-ticaret sektöründe öncü firma olan Amazon, çok yakında siparişleri teslim etmek için drone araçlarını kullanacak. Bu konuda uzun zamandır çalışmalar yapan şirket, geçtiğimiz yıl MARS konferansında bu amaçla kullanılacak drone’nunu tanıtmıştı. Ancak havada bu cihazları uçurabilmek için gerekli yerlerden onay alması gerekiyordu.

AMAZON İHTİYAÇ DUYDUĞU İZNİ ALDI

Hava güvenliğinden dolayı drone teslimatlarına karşı oldukça temkinli yaklaşan ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA), aradan 1 yılı aşkın bir sürenin geçmesinin ardından Amazon'a gerekli izinleri verdi.

5 KİLOLUK PAKETLERİ TESLİM EDEBİLİYOR

6 adet pervaneye sahip teslimat drone'u, daha önce pek görmediğimiz bir tasarım ile geliyor. Pervaneleri korumak için altıgen şeklinde bir yapısı bulunan drone, 24 kilometrelik bir uçuş süresine ve 5 kilo ağırlığına kadar taşıma kapasitesine sahip.

Söz konusu sistem sayesinde Amazon, teslimatları 30 dakika içerisinde müşterilerine ulaştırmayı hedefliyor.

TELLER VE ÇAMAŞIR İPLERİ SORUN OLMAYACAK

 Gelişmiş algoritmalar ve makine öğrenmesi kullanan ve gelişmiş nesne algılama sistemleri ile donatılan yeni teslimat drone'u, müşterilerin bahçelerindeki çamaşır ipleri veya diğer teller gibi zorlu engelleri tespit edebiliyor ve evcil hayvanlar gibi hareketli şeyleri rahatlıkla algılayabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal