Amazon Alışverişte Avuç İçi İle Ödeme Sistemini Tanıttı

Alışveriş devi Amazon, kredi kartı veya nakit yerine sadece avuç içini sensöre gösterek yapılabilecek yeni ödeme sistemini tanıttı.

01.10.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-09:05) Amazon Alışverişte Avuç İçi İle Ödeme Sistemini Tanıttı

Amazon'un, ABD'nin Seattle kentinde başlattığı pilot uygulamada müşteriler, avuçlarının içini göstererek ödeme yapabiliyor. Sisteme göre kullancıların avuç içleri kredi kartı bilgisine dahil edecek. Amazon Go marketlerinden birine giden müşteriler, ödeme için sadece avuç içlerini kasaya gösterecek.

SİSTEM, SALGINDAN ÖNCE BAŞLATILMIŞ

CNN'e sistem hakkında bilgi veren Amazon'un üst düzey yöneticilerinden Dilip Kumar, Amazon One'ın koronavirüs salgınından önce çalışır hale getirildiğini söyledi. Yine de salgın günlerinde temastan uzak alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların sistemi kullanması bekleniyor.

AVUÇ İÇİ SİSTEMİ TEHLİKELİ Mİ?

Avuç içi uygulamasına ABD'de karşı çıkanlar da var. Daha önce yüz tanımlama yazılımı nedeniyle gizlilik eleştirileri alan şirkete bu kadar önemli bir verinin verilmesi eleştirilere de neden oldu.

Özellikle Amazon'un yüz tanıma sistemi Rekognition'un polise bilgi satıyor olması şirketi eleştiri oklarının hedefine oturtmuştu. Amazon daha sonra açıklama yaparak Rekognition'ın hizmetlerinden polisin yararlanmasını durdurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal