Altay Tankı Özellikleri Nedir?

Altay Tankı için Güney Kore ile anlaşmaya varıldı. Peki, Altay tankı özellikleri nedir? Altay tankı seri üretime geçiyor mu? İşte Altay tankı son dakika bilgileri...

03.05.2018-13:46 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-16:20) Altay Tankı Özellikleri Nedir?

Altay tankı seri üretim projesinde son dakika haberler var. Türkiye Cumhuriyeti savunma sanayisini millileştirmeye devam ediyor. İnsansız hava uçakları ve silahlı insansız hava uçaklarıyla birlikte uçak gemisinin de varlığından sonra Altay Tankı da yakında görücüye çıkacak. Yerli ve milli Altay tankının motoru için dost ülke Güney Kore’yle anlaşma sağlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Altay tankı motoru tedarikine ilişkin niyet beyanının imzalandığını duyurdu. Peki, Altay tankı nedir? Altay tankı özellikleri nedir? 

ALTAY TANKI NEDİR?

Milli Tank Üretim Projesi çerçevesinde 30 Mart 2007’de yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında Altay Tankının yapılacağı hakkında anlaşmaya varıldı. Projenin ana yükleyicisi Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A. Ş. olarak belirlendi. Altay projesinin teknik açıdan destek sağlayıcısı Güney Kore’den Rotem firmasıdır. Tankın tasarım, geliştirme, test, prototip imalatı ve sertifikalanma aşamaları toplam 500 milyon dolar olacak şeklinde tasarlanmıştır. Altay üçüncü nesil ana muharebe tankı olarak tasarımlandı. Seri üretimin 2024 yılına kadar yapılması bekleniyor. İlk etapta üretilecek 250 tankın Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacak.

ALTAY TANKI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Araç, Volkan-III tank atış kontrol sistemi ve tank komuta kontrol muharebe bilgi sistemi Aselsan tarafından tasarlanıp üretilecek. Ana silah sistemi 1200 mm’lik 55 kalibre, Hyundai-Rotem kanalı ile teknoloji transferi yapılarak MKE tarafından, modüler zırt paketiyse Roketsan tarafından üretilecektir. Altay tankı motoru; 1500 beygir güç üretiyor. Hızı 70 km/h olup dizel yakıt sistemine sahiptir. İnternette sürekli M1 Abrams ve Leopard 2 tanklarıyla karşılaştırma yapılan Altay tankı, karşılaştırmalardan sürekli galip gelmektedir. 


Altay tank zırhının özelliklerinden biri, kendini koruyabilmesidir. Altay tankı kompozit malzemeden üretilip içinde yeni nesil zırh tipi barındırıyor. Altay tankının atış menzili 8 km’dir. Tank 4 kişilik mürettebata sahiptir ve muharebe ağırlığı 65 tondur. Süspansiyon sistemi sayesinde keskin dönüşler yapabilir ve üstün bir arazi yeteneğine sahiptir. 12,7 mm ağır makineli tüfek ve Aselsan Sarp gibi diğer silahları da içinde barındırır. Yeni bilgisayar teknoloji sayesinde atış kontrol sistemi normal tanklardan daha üstündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal