Alperen Gözcü Mehmetçiğin Gözü Olacak

Antalya Teknokent'te üretilen "Alperen Gözcü", Mehmetçiğin gözü olacak. Savunma sanayi tarafından kullanılmak üzere tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen evrensel atış istasyonu, sahada görev almaya hazırlanıyor.

18.01.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 18.01.2020-14:12)

Antalya Teknokent'te üretilen "Alperen Gözcü", Mehmetçiğin gözü olacak. Savunma sanayi tarafından kullanılmak üzere tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen evrensel atış istasyonu, sahada görev almaya hazırlanıyor. Testleri ve Ar-Ge süreçleri devam eden Alperen Gözcü Haziran ayında Savunma Sanayinde ticarileşicek.

Alperen Gözcü, Gözetleme yapabiliyor, üzerine takılan farklı silahlarla atış yapabiliyor ve hedefi 12'den rahatlıkla vurabiliyor. Alperen Gözcü, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği ile proje kazanmış bir ürün olarak öne çıkıyor.

Kablosuz kumanda modülüyle, dünyada ilk ve tek olan Alperen hakkında açıklamalarda bulunan  Savunma Firması Genel Müdürü İbrahim Yıldırım şunları söyledi:

"Askerlerin kendi tüfeklerini bağlayıp uzaktan kumanda modülü ile bir yerden atış yaparak her türlü tehlikeden korunmasına yönelik geliştirdiğimiz bir ürün."

Her Türlü Silah Alperen Gözcü'ye Bağlanabiliyor

Alperen Gözcü, en fazla tehlikeye maruz kaldığı açık alanda, Mehmetçiğin gözü olacak.

Yıldırım konu kapsamında, "İntikallerde, nöbet kulelerinde askerler kendileri birebir açıkta değil de silahlarını bu platforma koyup kablosuz kumanda modülüyle gözetleme yaparak görev ifa edebiliyorlar." İfadelerini kullandı.

Öte yandan ürünün hafif ve taşınabilir olması da avantaj sağlıyor. Alperen Gözcü Evrensel Atış İstasyonu her türlü hareketli unsurdan atış yaptırabilme özelliği ile de dikkat çekiyor.

Burada bir kilit unsur da, Alperen’in evrensel silah bağlantı poduna sahip olması. Bu pod sayesinde menşei ne olursa olsun, ateşli ve ateşsiz her türlü silah Alperen Gözcü'ye bağlanabiliyor. Sonrasında bu silahlar, uzaktan kumandayla kontrol edilebilir hale geliyor.

Testleri ve Ar-Ge süreçleri devam eden Alperen Gözcü Haziran ayında Savunma Sanayinin envanterine girecek. Gelen talepler doğrultusunda Alperen piyasaya da sunulabilecek.

Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz Alperen Gözcü hakkında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Teknokent mentorlerinin, danışmanlarının, Antalya Teknokent'in uzmanlarının ve Akdeniz Üniversitesi akademisyenlerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkan bir ürün."

Testleri ve AR-GE süreci devam eden Alperen Gözcü, haziran ayında savunma sanayiinde ticarileşecek. Ürün, sivil platformlarda kullanılmak üzere, gelen talepler doğrultusunda piyasaya sunulacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal