Almanya’da Hastaneye Yapılan Siber Saldırı Sonucu 1 Kişi Öldü

Almanya’da Düsseldorf Üniversite Kliniği'ne yapılan bir siber saldırı sonucunda sağlık hizmetlerinin durması sonucu bir hasta hayatını kaybetti.

18.09.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-15:32) Almanya’da Hastaneye Yapılan Siber Saldırı Sonucu 1 Kişi Öldü

Gelişen teknoloji ile siber saldırıların maddi kayıpları büyük olabiliyor ancak Almanya’da gerçekleşen bir olay bu çeşit saldırıların insan hayatına mal olabileceği de ortaya koydu. Hastanede bir süre sağlık hizmetlerinin sekteye uğraması sonucunda bir kişi hayatını kaybetti.

HASTA BAŞKA HASTANEYE TAŞINMAK ZORUNDA KALDI

Adalet Bakanı Peter Biesenbach, hastanın kliniğin sunucularına yapılan saldırının ardından verilere erişilememesi nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksaması sonucu başka bir hastaneye taşındığını ve orada yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırının şantaj amaçlı gerçekleştirildiği aktarıldı.

SALDIRGANLARI POLİS İKNA ETTİ

Kliniğin sunucularının 10 Eylül Perşembe günü yerel saatle 03.00 sularında bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradığı belirtildi. Eyaletin Bilim Bakanı Isabel Pfeiffer-Poensgen, saldırganların polisle temasa geçtikten sonra şantajdan vazgeçtiklerini ifade etti.

GÜNLERDİR AMBULANSLAR ÇALIŞMADI

Hastane sözcüsü ise saldırıdan sonraki günlerde sistemin bir süre hizmet veremediğini duyurdu. Sözcü normalde bir günde yapılan ameliyat sayısının 70’ten 10’a düştüğünü aktardı ve saldırı yüzünden ambulansların günlerdir hasta getiremediklerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal