Alman Sanatçı, Google Haritalar’ı Yanılttı

Trafikte ve gideceğimiz yere ihtiyacımız olduğunda birçok harita uygulaması kullanabiliyoruz. Bunların başında da kuşkusuz Google Haritalar uygulaması geliyor. Ayrıca trafik ve yol durumu hakkında da bize yardımcı olan uygulama geçtiğimiz günlerde Berlin’de kullanıcılarını yanıltacak şekilde oyuna getirildi.

03.02.2020-17:48 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-16:57)

Google'ın coğrafi araçlarının ortaya çıkışı 2005 yılında Maps ve Earth ile başlamıştı. Daha sonra 2007 yılında bunu Street View izledi. O zamandan beri çok daha fazla geliştirildi. Ancak Google'ın sanal haritalarının klasik analog haritalarla pek az ortak noktası var.

En önemli fark, Google'ın haritalarının etkileşimli, kaydırılabilir, aranabilir ve yakınlaştırılabilir olması. Google'ın harita hizmeti, bir haritanın ne olduğu, haritalarla nasıl etkileşim kurduğumuz, teknolojik sınırlamaları ve estetik açıdan nasıl göründükleri konusundaki anlayışımızı temelden değiştirdi.

Türkiye’de trafik bilgileri konusunda Yandex Haritalar, Google Haritalar’a göre daha çok tercih ediliyor. Google Haritalar ise yollardaki trafik yoğunluğu bilgisini alırken otomatik sistemleri dikkate alıyor.

Berlinli bir sanatçı olan Simon Weckert, 99 adet ikinci el telefonunu bir el arabasına yerleştirip, onları cadde ve sokaklarda yavaş yavaş gezdirdi. Google Haritalar sunucuları da bu durumu trafik sıkışıklığı olarak algıladı. Sonuç olarak bu bilgiye göre hareket eden kullanıcılar da o yollara girmemeyi tercih etti.

Böylece Google Haritalar kolayca kandırılmış oldu. Uygulamanın böylesi bir durumdan anlık etkilenmesi, Google’ın alabileceği önlemleri düşündürtüyor. Konu milyar dolarlık bir şirketin küresel düzeyde bir uygulaması olunca işe daha ciddi yaklaşmakta yarar var. Zira ülkemiz gibi trafiğin özellikle büyükşehirlerde sıkışık olabildiği durumlarda böyle hataların ve açıkların olması can sıkıcı olabilir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal