Alman Otomobil Devleri Çöküyor

Alman otomotiv pazarı son 30 senenin en düşük seviyesine indi. Otomobil satışlarında yüzde 40 oranında düşüş gözlemlenirken, bu durum 'Alman otomotiv devleri' çöküyor şeklinde yorumlandı.

03.07.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:49) Alman Otomobil Devleri Çöküyor

Uzun yıllar boyunca Almanya otomotiv sektöründe hegomonyasını korurken, bu durum son yıllarda değişiklik göstermeye başladı. Bu durumdaki en önemli etmenlerden biri ise ülkelerin teknolojiyi elverişli kullanarak kendi otomobillerini üretmeye başlaması oldu. Alman otomotiv firmalarının attığı yanlış adımlar da düşüşte pay oynadığı. Son olarak Vokswagen'in Türkiye kararı firmaların attığı yanlış adımlara örnek olarak gösterilebilir. Türkiye'de fabrika açma kararından vazgeçilmesi Alman otomotivinin ülkedeki değerini düşürmeye başladı.

Dünya otomotiv sektöründeki son gelişmeler ise otomotiv sektörünün devi Almanya'yı olumsuz bir şekilde etkiledi. Alman otomotov pazarı son 30 senenin en düşük seviyesine geriledi. Son verilere göre sarışlarda yüzde 40 oranında bir düşüş gerçekleşti. Dünya kamuoyunda büyük ses getiren bu olay, 'Alman otomotiv devleri' çöküyor şeklinde yorumlandı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal