AKYA, KARAOK ve ATMACA 2021’de Envantere Girecek

Türkiye’nin yerli ve milli olarak geliştirilen mühimmatlarından GÖKTUĞ, ATMACA, AKYA, KARAOK ve ATMACA hakkında yeni açıklamalar yapıldı.

27.11.2020-13:15 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-13:26) AKYA, KARAOK ve ATMACA 2021’de Envantere Girecek

Yerli sanayide büyük atılımlar yapan ve İHA teknolojisinde oyun kurucu olan Türkiye, AKINCI TİHA’nın teslimatlarına 2021’de başlayacak. Bununla birlikte yerli imkanlarla üretilen füzelerin de teslimat tarihleri belli oldu.

GÖKTUĞ projesi kapsamında geliştirilen GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN füzelerinin hava-hava testlerinin başlayacağı açıklandı. Ayrıca ilk milli deniz füzemiz ATMACA’nın da seri üretim sürecine geçiliyor. AKYA, KARAOK ve ATMACA’nın 2021’de envantere girmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Türkiye'nin ilk milli hava-hava füzesi GÖKTUĞ'da uçak üzeri testlere, ilk milli deniz füzemiz ATMACA'da seri üretim sürecine başlanmıştır. Mini akıllı mühimmatlarımız ile güdüm kitlerimizin üretim, teslimat ve ihracatları sürmektedir" açıklamasında bulundu. Oktay, TCG ANADOLU'yu envantere almayı planladıklarını belirtti.

GÖKTUĞ

Türkiye’nin ilk hava-hava füzeleri olan Bozdoğan ve Gökdoğan, TÜBİTAK SAGE tarafından GÖKTUĞ Hava Hava Füzesi projesi kapsamında geliştiriliyor. Bozdoğan, tıpkı ABD muadili olan  AIM-9 gibi kısa menzilli bir füze. Hedefle görsel temas kurulduğunda kullanılabiliyor.

Görüş Ötesi Hava Hava Füzesi olan Gökdoğan ise ABD muadili olan AIM-120 gibi orta menzilde etkili olan ve hedefle görsel temas kurulamadığında kullanılan bir füze türü.  İki füzenin de testleri bu ayın sonunda F-16’lar üzerinde test edilmesi bekleniyor.

AKYA

AKYA Ağır Sınıf Torpido Sistemi, Türkiye’nin ağır sınıftaki ilk milli torpido mühimmatıdır. Dünyada kendi özgün torpido silahını geliştirip üretebilen ve denizaltı gemisine entegre edebilen ülke sayısı oldukça az.

KARAOK

KARAOK, tek er tarafından omuzdan atılarak kullanılabilen, at-unut özelliği ile 2 km yakın menzili bulunan, ağır zırhlı araçları doğrudan veya üst kısmından vurarak imha edebilen, dünyada sayılı ülkelerin üretip kullandığı, milli imkânlarla geliştirilen tek kullanımlık yeni nesil kısa menzilli tanksavar füzesidir.

ATMACA

Atmaca Seyir Füzemiz 250 kilometrelik bir menzile sahip. Denizin üzerine çok yakın seviyede uçabilen dünyada çok sayılı ülkenin sahip olduğu bir teknolojiyi içeren milli bir ürünümüzdür. Daha önce yurt dışından aldığımız füzelerin yerini alabilecek özellikle Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamada kullanılacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal