Aksungur İHA, Teber Güdüm Kitli Mühimmat İle Atış Yaptı

Akıllı bir silah sistemi olan Teber Güdüm Kitli Mühimmat, Aksungur İHA’ya eklendi. İlk atış görüntülerini Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir paylaştı.

10.09.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-16:32) Aksungur İHA, Teber Güdüm Kitli Mühimmat İle Atış Yaptı

Teber güdüm kitli mühimmat ilk kez bir İHA’dan atıldı. Aksungur’dan yapılan atış başarıyla gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yerli ve milli silahlarla ilgili önemli testi sosyal meyda hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

ATIŞ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

Demir, Teber güdüm kitli mühimmatın, Aksungur İHA'sından başarıyla atıldığını belirterek,  "Teber güdüm kitli mühimmat ilk kez bir İHA’dan atıldı. Roketsan’ın ürettiği Teber’in Aksungur’dan atışı başarılı şekilde gerçekleşti" dedi.

AKSUNGUR'UN 49 SAAT REKORU

59'uncu test uçuşunu gerçekleştiren Aksungur'un toplam uçuş süresi 230 saati buldu. Aksungur, son uçuşunda 49 saat havada kalma başarısı gösterdi.

TEBER GÜDÜM KİTİ NEDİR?

TEBER, MK-81 ve MK-82 genel maksat bombalarına vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla entegre edilen bir lazer güdüm kitidir. TEBER, genel maksat bombalarını Ataletsel Ölçüm Birimi (AÖB), Küresel Konumlama Sistemi (KKS) ve Yarı Aktif Lazer Arayıcı Başlığı (LAB) kullanarak akıllı bir silah sistemi haline getirir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal