Akkuyu’nun Yanı Sıra İki Yeni Nükleer Santral İçin Çalışmalar Sürecek

2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin tamamlanmasına yönelik çalışmalar dışında 2 adet yeni Nükleer Güç Santrali’nin Kurulumuna yönelik çalışmalar devam edecek.

29.10.2020-17:06 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-17:14) Akkuyu’nun Yanı Sıra İki Yeni Nükleer Santral İçin Çalışmalar Sürecek

Temeli 2018’de atılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapımına yönelik çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığında Türkiye’deki elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak olan Akkuyu NGS’nin ilk ünitesi 2023’te devreye girecek. Kalan 3 ünitenin de 2026’nın sonuna kadar devreye sokulması planlanıyor.

AKKUYU NGS DIŞINDA İKİ YENİ NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ DAHA GELİYOR

Öte yandan Akkuyu NGS dışında iki adet daha nükleer güç santralinin kurulmasına yönelik çalışmalar 2021’de devam edecek. Öncelikle iki nükleer santral için saha seçimi yapılacak ve bu konuda teknoloji sahibi şirketlerle anlaşma imzalanacak. Yer lisans başvuruları da tamamlanacak.

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre önümüzdeki yılda nükleer enerjinin yanında doğalgazla ilgili çalışmalar da devam edecek.

GAZ KEŞFİ DIŞLA BAĞIMLILIĞI AZALTACAK

Sakarya doğal gaz sahasındaki rezervin ve bulunması muhtemel yeni rezervlerin üretime geçmesiyle enerjide dışa bağımlılık, cari açık ve dış ticaret açığı olumlu yönde etkilenecek.

Enerjide yüksek oranda dışa bağımlılık nedeniyle son kaynak tedarikçinin katlandığı enerji maliyetleri azalacak.

Öte yandan, uzun dönemli mevcut doğal gaz alım anlaşmalarının yeniden müzakere edilmesi sürecinde keşfedilen doğal gazın başta fiyat olmak üzere Türkiye'ye önemli avantajlar sağlayacağı öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal