Akıncı TİHA İçin Yerli Motor Hamlesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı açıklama ile Akıncı TİHA’larda yerli motor kullanılacağını müjdeledi.

28.08.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-11:36) Akıncı TİHA İçin Yerli Motor Hamlesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Akıncı TİHA’larda kullanılmak üzere Ukrayna’dan tedarik edilen motorların yerlileştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Varank, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstrilerinden Sorumlu Bakanı Oleg Uruskiy ile Bakanlık'ta görüştü. Bu ziyaretin sanayinin kritik sektörlerinde yeni iş birliklerinin kurulması açısından önemli bir başlangıç olacağını, programın savunma, havacılık ve gemi inşa gibi stratejik sektörler odağında gerçekleşmesinin de önem taşıdığını dile getirdi.

MOTORU YERLİLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından da bu gibi konuların takip edildiğini hatırlatan Varank, şu değerlendirmede bulundu:

"Tüm dünyanın gıptayla izlediği silahlı insansız hava araçlarımızı (SİHA) şu anda Ukrayna'ya tedarik ediyoruz. Yeni dönemde büyük gelişmelere kapı açacak, önemli savunma konseptlerini değiştirecek Akıncı Taarruzi İHA'da Ukrayna'dan tedarik ettiğimiz bir motoru kullanıyoruz ve bunun yerlileştirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Aynı zamanda Zelenskiy'nin Ukrayna'da havacılığa dönük yatırım konusunda ne kadar istekli olduğunu takip ediyoruz. Bunun gibi alanlarda somut işlere odaklanarak bu süreçleri neticelendirmek istiyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal