ABD’den Helikopter Pilotlarının da İHA Kullanabilmesi İçin Teknolojik Hamle

Günümüz modern savaşlarından çok önemli bir hale gelen İHA’lar konusunda ABD, çatışmalar sırasında helikopter pilotlarının da İHA kullanabilmesi için teknolojiler geliştirmek için 9 milyon dolarlık kontrat imzaladı.

06.11.2020-10:36 - (Son Güncelleme: 06.11.2020-10:33) ABD’den Helikopter Pilotlarının da İHA Kullanabilmesi İçin Teknolojik Hamle

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz İnsansız Hava Araçları (İHA) artık günümüz çatışmalarında çok önemli bir hale geldi. Sayısı gittikçe artan İHA’ları kullanabilmek için özel bir eğitim gerekiyor. ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı, helikopter pilotlarının da çatışma sıradan İHA’ları kullanabilmesi için harekete geçti.

9 MİLYON DOLARLIK ÜÇ KONTRAT İMZALANDI

Helikopter pilotlarının da İHA’ları çatışma sırasında kullanabilmesi için gereken teknolojileri geliştirecek olan n BAE Systems şirketine 9 milyon dolar ödenecek.

Geliştirilecek olan "insan makine ara yüzü" ile helikopterle savaş sahasındaki insansız hava araçlarının göstergelerini ve buralardaki bilgileri harmanlayan bir sistem olacağı belirtilirken, kaynak yönetimine ilişkin teknolojinin ise pilotun komutasındaki helikopter ve insansız hava araçlarının mühimmat, radar verileri ve diğer kabiliyetlerinden müşterek olarak faydalanmasını sağlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal