ABD Ordusu, Müslümanların Verilerini Dini Uygulamalar Üzerinden Topluyor

Bazı dini uygulamalar da dahil olmak üzere ABD ordusunun pek çok uygulama üzerinden konum verilerini toplayarak, bu bilgileri operasyonlarda ve İHA saldırılarında kullandığı iddia edildi.

17.11.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-11:30) ABD Ordusu, Müslümanların Verilerini Dini Uygulamalar Üzerinden Topluyor

Dünyada teknoloji şirketleri aracılığıyla toplanan veriler pek çok amaçla kullanılabiliyor. Askeri amaçlar doğrultusunda en öne çıkanı ise konum ve lokasyon verileri olarak karşımıza çıkıyor. Vice haber sitesinin haberine göre ABD ordusu Babel Street ve X-Mode isimli iki teknoloji şirketi üzerinden veri akışı sağlıyor.

ABD Özel Harekat Komutanlığ ise bu iki şirketin topladığı verileri, deniz aşırı operasyonlarda kullanabilmek üzere satın alıyor. Satın alınan verilerle özel askeri operasyon düzenlendiği ve İHA saldırılarında kullanıldığına dair iddialar var.

MÜSLÜMANLARIN KULLANDIĞI UYGULAMALARLA VERİ TOPLANIYOR

Peki, özel harekâtlarda ve İHA saldırılarında kullanılan bu veriler nasıl toplanıyor. Tabii ki herkesin kullandığı akıllı telefon uygulamaları sayesinde. Babel Street ve X-Mode şirketleri, lokasyon bilgilerini doğrudan telefon uygulamalarından alıyor. Bu uygulamalar arasında namaz vakitleri için de kullanılan dini uygulamalar da yer alıyor.

‘Muslim Pro’ ve ‘Kuran’ bu uygulamaların başında geliyor. Android ve iOS kullanıcıları tarafından 98 milyon kez indirilen uygulama dışında pek çok başka uygulamalar da var. Bunların kullanıcıların çoğunu ise Müslümanların kullandığına dikkat çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal