Bu Maske Sayesinde 9 Dilde İletişim Kurabilirsiniz

Donut Robotics'in geliştirdiği, orijinal dilin dışında sekiz ayrı dile çeviri yapabilen C-Mask, var olan virüs maskelerine yeni bir işlevsel katman dahil ediyor.

09.07.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-17:51) Bu Maske Sayesinde 9 Dilde İletişim Kurabilirsiniz
Pandeminin ilk günlerinden bu yana maske kullanma hususunda titiz davranmayanlar oldukça fazla. Hatta maske kullanımı zorunlu olduktan sonra bile birçok insanın maske kullanmadığını görüyoruz. Maske kullanan duyarlı kişiler ve maskesizler arasındaki tansiyon devam ederken, konunun uzmanları yeni ve daha işlevsel maske tasarımları yapmak için gayretle çalışıyor. Sterilize edilerek tekrar kullanılabilen ve FDA'dan onay alan ilk şeffaf maske olan LEAF son zamanların en fazla ilgi gören tasarımlardandı. Artırılmış gerçeklik, kulaklık, kamera ve mikrofonla özelliklerine sahip yeni nesil maskeler de kirli hava ve virüs geçirmeyen özellikleri sayesinde yeni anormalin gözdesi olmaya aday.
Çeşitli dillere anlık çeviri yapabilen C-Mask de maske kuralını kabul etmeyenleri dahi cezbedecek ayrı teknolojik maske olarak karşımızda.

C-MASK, VİRÜSTEN KORUYAN BİR MASKEYLE BİRLİKTE KULLANILMAK ÜZERE TASARLANMIŞ

Japonya merkezli teknoloji firması Donut Robotics aracılığıyla geliştirilen akıllı yüz maskesi C-Mask konuşmaları kayıt altına alabiliyor, konuşmaları kısa mesaj haline getirebiliyor ve orijinal dilin dşında 8 ayrı dile çevirebiliyor.
Bu özelliğin kullanılabilmesi için maskenin internete bağlı olması ve mobil uygulamadan kontrol edilmesi gerekli. Maskede şimdilik; Japonca, Çince, İngilizce, Fransızca, Korece, Tayca, Endonezyaca, İspanyolca ve Vietnamca dilleri yer alıyor. BU maske, arama yapmak, toplantı yapmak ve kullanıcının sesini yükseltmek gibi birçok yararlı özelliğe sahip. Beyaz plastikten yapılan maskede tek başına virüslerden koruma özelliği yok. Klasik cerrahi maskenin (ya da kullandığınız herhangi bir maskenin) üzerine ayrı bir dış katman olarak kullanılabiliyor. Bu bakımdan ele alınca belki maskeden ziyade maske aksesuarı veya ilave maske gibi adlandırılması belki de daha doğru uygun olabilirdi.

Donut Robotics CEO’su Taisuke Ono, senelerdir bu çeviri robotu üzerinde oldukça çalıştıklarını ve coronavirüsün patlak vemresiyle güncel gereksinimleri karşılayacak bir ürüne çevirdiklerini ifade ediyor. C-Mask’in yerleşik Wifi alıcısı, artırılmış gerçeklik benzeri başka özelliklerle de geliştirilmesi hedefleniyor.

C-Mask, Japon kitlesel kaynak toplama sitesi Fundinno’da 28 million yen destek toplamış. 5.000 tane C-Mask’in Eylül ayında Japonya’da satışa çıkarılmasının peşinden de Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da pazara sunulması hedefleniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal