5G Teknolojisinin Türkiye'ye Geliş Tarihi Açıklandı

Her geçen gün yeni teknolojilerin çıktığı dönemde yeni bir teknoloji olan 5G'nin Türkiye'ye geleceği tahmini tarih açıklandı.

03.03.2018-10:27 - (Son Güncelleme: 03.03.2018-10:15) 5G Teknolojisinin Türkiye'ye Geliş Tarihi Açıklandı

5G teknolojisinin ilk önce Amerika’da aktif olmaya başlanacağı haberini duyan vatandaşlar 5G teknolojisinin ülkemizde ne zaman devreye gireceğini sormaya başladı. Ülkemizde şuan hazırda kullanmakta olduğumuz 4.5G’den 20 kat daha yüksek hızlı olacağı tahmin edilen 5G'nin içindeki "G" harfi, "generation" yani nesil manasına gelmektedir. 5G, 4G LTE'yi olduğu yerden sürdürecek ve telefon görüşmeleri, SMS, web'de gezinti gibi bilinen işlevlere ek olarak büyük bir veri aktarma hızıyla kavuşturacak. 5G sayesinde Ultra HD çözünürlüğündeki videoları indirmek ve karşı tarafa yüklemek, daha hızlı olacak. İnternette aktif binlerce cihaz düşü de 5G ile birlikte gerçeğe dönüşebilecek. Peki 5G nedir? 5G Türkiye’ye ne zaman gelecek?

5G TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELECEK?

Bir TV programında konuk edilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’de 4.5G’yi aktif olarak icra eden tahmini 51 milyon kullanıcı olduğunu ve 5G teknolojisinde de artık dünya ülkelerinin arkasından yol almayı değil, dünya ile aynı anda olarak uygulamayı ve mümkün olduğunda yurt dışına ihraç edecek halde olmayı hedeflediklerinin altını çizdi. 5G teknolojisinin ülkemizde aktif olarak kullanılmaya başlaması ile birlikte endüstri piyasasının çok daha ilerleyeceğini ve akıllı ulaşım mekanizmaları için çalışmaların hızı arttırılarak uygun bir altyapı elde edileceğinin altını çizen Bakan Arslan, 2020’de 5G teknolojisini Türkiye’de aktif olarak kullanılmaya başlanacağının haberini verdi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal