5G Teknolojisi, 2020 Yılında Kullanılmaya Başlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2020 yılında 5G hizmetini kullanıma açacaklarını belirtti.

07.03.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-13:19) 5G Teknolojisi, 2020 Yılında Kullanılmaya Başlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Bolu'ya hareket etti. Bolu Güney Çevre Yolu Şantiyesi'nde incelemeler yapan Turhan, medyaya kapalı yapılan toplantının sonrasında açıklamalar yaptı.

Fiber optik altyapısını geliştireceklerini ifade eden Bakan Turhan, "Bütün vatandaşlarımza hizmet edecek fiber optik altyapısını geliştireceğiz. Ülkemizde şuanda 4.5 G hizmet seviyesinde bir altyapımız var. 74 milyon adet abonemiz 4.5G hizmetinden yararlanıyor. Fakat biz bununla da yetinmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde, 2020 senesinde 5G hizmetini İnşallah Bolu'da ve ülkemizin önemli merkezlerinde hizmete çıkaracağız" dedi.

SİVİL HAVACILIĞA AÇILACAK

Bakan Turhan, D-100 Karayolu üstünde yer alan Eşref Bitlis Kışlası'nın da sivil havacılığa açılacağını söyleyerek, "Bolu ilimizin turizm potansiyelinin yüksek olması sebebiyle, Eşref Bitlis Kışlası içindeki havaalanını sivil uçuşlara açmak amacıyla, Sivil Havacılık ve Devlet Hava Meydanları işletmesindeki teknik birimimiz çalışmalarına devam ediyor. Burada bir takım iyileştirme çalışmaları yaparak, lazım olan idari ve teknik çalışmaların sona ermesinin ardından da bu bölgeyi sivil uçuşlara açmayı düşünmekteyiz" biçiminde konuştu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal