267 Milyon Facebook Kullanıcısının Bilgileri Satıldı

Sosyal medya platformlarından Facebook'a siber saldırı düzenlendi. Buna göre 267 milyon Facebook kullanıcısının bilgileri çalınarak satışa çıkarıldı.

22.04.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 22.04.2020-15:02) 267 Milyon Facebook Kullanıcısının Bilgileri Satıldı

Bu günlerde dijital platformlara yönelik artan siber saldırılara bir yenisi daha eklendi. Hatırlarsanız önceki hafta 530 bin Zoom kullanıcısının hesap bilgileri dark webde satışa çıkarılmıştı.

Bu haberi paylaşan Cyble ekibi yeni bir siber saldırıyı daha açıkladı. Buna göre 267 milyon Facebook kullanıcısının kullanıcı bilgilerinin çalındığı ve söz konusu bilgilerin hacker forumlarında satışa çıkartıldığı belirtildi.

267 milyon kullanıcının bilgileri 540 dolar yani 3.794 TL’den satılıyor. Ancak kullanıcı bilgilerinin kaç kopyasının satıldığı bilinmiyor. Bu kadar ucuza satılıyor oluşu bilgilerin binlerce kişinin eline geçebileceğini gösteriyor.

Satılan veriler arasında kullanıcıların isimleri, Facebook kimlikleri, doğum tarihleri ve telefon numaraları yer alıyor. Ne yazık ki tüm bu verilerin kimlik hırsızlığı için gayet yeterli görünüyor.

Bu nedenle sosyal medya kullanıcılarının bu dönemde tıkladıkları bağlantılara dikkat etmeleri gerekiyor. Eğer internette bir Facebook yönlendirme bağlantısıyla karşılaşır ve giriş yapılırsa Facebook profiliniz kolayca bir başkasının eline geçebilir.

Tam da bu yüzden girişlerini kullandığınız tarayıcının arama motoru ya da adres çubuğu üzerinden gerçekleştirmeye ve yabancı bağlantılara tıklamamaya kullanıcıların dikkat etmesi gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal