14 Eylül Haftasının En Önemli Teknolojik Gelişmeleri

Teknoloji dünyasında bu haftaya Apple ve Sony etkinlikleri damga vururken, Türkiye’de ise yerli teknolojide çok önemli gelişmeler yaşandı. İşte haftanın özeti…

19.09.2020-09:51 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-17:31) 14 Eylül Haftasının En Önemli Teknolojik Gelişmeleri

Haber365 Özel

Bu hafta dünya ve Türkiye gündeminde teknolojik olarak önemli gelişmeler yaşandı. Yerli uçan arabamız ilk kez havalanırken, yerli AKSUNGUR ve Türksat 5A uydumuz ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Dünyada ise Apple ve Sony etkinliklikleri teknoloji gündemine damga vurdu. İşte haftanın en çok konuşulan gelişmeleri…

TÜRKİYE’NİN İLK UÇAN ARABASI CEZERİ HAVALANDI

Baykar’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk uçan arabası CEZERİ’nin ilk uçuş testleri başarıyla sonuçlandı. Halatsız 10 metre yükselebilen uçan araba, akıllı uçuş sistemine sahip ve otonom olarak uçabiliyor.

VENÜS GEZEGENİNDE YAŞAM BELİRTİSİ

Bilim insanları yaptıkları araştırmalar neticesinde Venüs gezegeninde ‘fosfin gazı’ keşfetti. Fosfin gazının sadece belli bakteriler tarafından oksijensiz ortamlarda üretilmesi, bilim insanları tarafından bir çeşit yaşam belirtisi olarak yorumlandı. Keşiften birkaç gün sonra Rusya uzay ajansı Roscosmos, Venüs’ün Rus gezegeni olduğunu açıkladı.

PLAYSTATİON 5 TANITIMI VE TÜRKİYE ÇIKIŞ TARİHİ

Merakla beklenen yeni nesil konsol PlayStation 5 (PS5)’in tanıtımı Sony’nin canlı yayın etkinliği ile gerçekleşti. Cihazın çıkış tarihi ile birlikte fiyatları da belli oldu. 499 dolardan fiyatlandırılacak olan PS5, dijital versiyonu ise 399 dolar olacak. Türkiye fiyatı henüz belli değil ancak 19 Kasım’da ülkemizde satışa sunulacak.  

AMAZON PRİME TÜRKİYE

Amazon Prime Türkiye açıldı. 7,90 TL aylık ücreti ile Amazon Prime Video, en büyük rakibi Netflix’den yarı yarıya daha uygun bir fiyat taşıyor. Ayrıca Amazon alışveriş sitesi üzerindeki fırsat indirimleri ve Prime Gaming gibi hizmetlerden de aboneler yararlanabiliyor.

APPLE ETKİNLİĞİ VE YENİ ÜRÜNLER

Uzun zamandır merakla beklenen Apple’ın 15 Eylül’de gerçekleştirdiği etkinlikte iPhone 12 tanıtımını bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Bunun yerine Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, yeni iPad Air modeli ve tüm servisleri bir araya getirecek olan Apple One hizmeti duyuruldu.

TÜRKSAT 5A 30 KASIM’DA FIRLATILACAK

Türkiye’nin aktif uydu filosundaki 4’üncü haberleşme uydusu olacak Türksat 5A’nın 30 Kasım’da uzaya fırlatılacağı açıklandı. Fırlatma işlemi, Elon Musk’ın CEO’su olcauğu SpaceX firması tarafından gerçekleştirilecek.

ROBOT KÖPEK ‘SPOT’ SATIŞA SUNULDU

Boston Dynamic’in geliştirdiği robot köpek ‘Spot’, Avrupa’da satışa sunuldu. Fiyatı ise 74 bin 500 dolar.

1 ARALIK’TA İSTENMEYEN MESAJLARA SON

Ticaret Bakanlığı, 1 Aralık’tan itibaren geçerli olmak üzere firmaların vatandaşlara istenmeyen mesaj göndermesini engelleyen bir uygulama başlattı. Mesaj göndermek vatandaşın onayını gerektirecek.

YERLİ AKSUNGUR’DAN ÖNEMLİ BAŞARI

Yerli ve milli İHA AKSUNGUR, havada 49 saat kalarak yeni bir rekor kırmıştı. Bu kez ROKETSAN tarafından geliştiren 12 adet MAM-L ile tam mühimmat uçuş yaptı. Toplam 28 saat uçan araç, önemli bir başarıya imza attı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal