Teknofest İstanbul, Dünya Zirvesine İmza Attı

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul), tekboloji sevdalılarına açık son bölümüyle birçok teknolojiyi bir araya getirdi.

25.09.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-11:05)

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul), tekboloji sevdalılarına açık son bölümüyle birçok teknolojiyi bir araya getirdi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVACILIK FESTİVALİ"

Bu yıl ikincisi düzenlenen, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu festival, 1 milyon 720 bin ziyaretçiyle "dünyanın en büyük havacılık festivali" olarak nitelendirildi.

Festivale, geçtiğimiz yıl 550 bin kişi dahil olurken, ziyaretçi sayısı 3 kattan fazla arttı. TEKNOFEST İstanbul, kendi alanında düzenlenen etkinlikler arasında katılımcı sayısı açısından üst sıralarda yer aldı. Bu bağlamda, 2009'da İngiltere'de düzenlenen ve 1 milyon 344 bin ziyaretçiyi ağırlayan Bournemouth Airshow'u geride bırakarak zirveye katıldı.

ETKİNLİKLER İÇİN BU YIL TOPLAM 410 BİN METREKARE ALAN KULLANILDI

Festival, ziyaretçi sayısının yanı sıra etkinlik çeşitliliğiyle de benzerlerinden farklıydı. Diğer uluslararası festivaller, belli alanlarda ve sınırlı bir konseptte yapılırken, TEKNOFEST İstanbul havacılık ve teknoloji alanında farklı alanlarda çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlikler için bu yıl toplam 410 bin metrekare alan kullanıldı.

YARIŞMACILARA 4 MİLYON LİRA MADDİ DESTEK VERİLDİ


Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen festivale, 7 bakanlık, 4 başkanlık, 11 üniversite, 10 medya kuruluşu ve 24 kurum paydaş olarak destek verdi. Festivalin paydaşları 115 farklı kategoride etkinlik oldu.

Ayrıca belediye, dernek-vakıf, firma, teknopark ve bilim merkezleriyle toplam 158 kurum ve kuruluş festivaldeki yerlerini aldı. Festival kapsamında gerçekleştirilen 44 kategorideki 19 teknoloji yarışmasına 17 bin 373 takım, 50 bin yarışmacı katıldı, 10 bin yarışmacı finalde boy gösterdi. Yarışmalara 122 ülke ve 81 ilden katılım sağlandı.

Yarışmacılara 4 milyon lira maddi destek verildi, dereceye girenlere 3 milyon lira ödül dağıtıldı.

İLK DEFA SERGİLENENLER

Festivalde aralarında ilk kez sergilenen Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Cezeri Uçan Araba, BMC Tulga'nın da bulunduğu birçok yerli hava ve kara araçları yer aldı.

Microsoft, Google ve Samsung gibi teknoloji devleri de etkinlikleriyle festivalde büyük yer ettiler.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal