Tecritteki Çalışana Çözüm Getirildi!

Kovid-19 nedeniyle, izole edilen çalışanın durumuyla ilgili belirsizliğe, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, noktayı koydu.

07.10.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-11:57) Tecritteki Çalışana Çözüm Getirildi!

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19 kuşkusu ile izole edilen çalışanların durumu ile ilgili belirsizliğe nokta koydu. Buna göre, izolasyondaki çalışanlar, her hangi bir sağlık kuruluşuna gitmeden, iş göremezlik ödeneği alacaklar.


Kovid-19 nedeniyle izolasyonda olan çalışanların durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de belirsizdi. Şimdi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya, açıklık getirdi.

Mart ayında, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen, Kovid-19 ile ilgili küresel anlamda tam bir bilinmezlik vardı. Bu bilinmezlik ekonomi tarafında da, yasalar anlamında da kara bir delikti.

Kovid-19 ile ilgili sigorta kurumları ile çalışma işleyişi anlamında tam bir bilinmezlik vardı. Türkiye, sosyal devlet anlamında konuyu ele alarak, bugüne dek sağlık alanında gösterdiği çalışmaları, iş hayatında da aynen sürdürüyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘Kovid-19 riski sebebiyle izolasyonda olan çalışanlar hastaneye gitmelerine gerek kalmaksızın iş göremezlik ödeneği alacak’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal