TCMB'den flaş karar: Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yeni 10 liralık banknotlar basıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 10 liralık yeni banknotları bugün piyasaya sürdü. Söz konusu paraların önceki banknotlardan biraz farkı var. VI. tertip 10 lira banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile beraber Başkan Yardımcısı Mustafa Duman’ın olacak biçimde tekrardan düzenlendi.

27.04.2022-11:10 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-11:18) TCMB'den flaş karar: Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yeni 10 liralık banknotlar basıldı!

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararda yeni 10 liralık banknotlarla alakalı önemli bir bilgi yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlandı

TCMB'nin konu ile ilgili duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu karar doğrultusunda, 1211 sayılı Kanun’un Bankaya verdiği yetkiyle birlikte, E9 Emisyon Grubu VI. tertip 10 lira banknotlar 27 Nisan 2022 tarihinden itibaren tedavüle girecek.

TCMB'den flaş karar: Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yeni 10 liralık banknotlar basıldı!

Halen tedavülde yer alan E9 Emisyon Grubu I., II., III., IV. ve V. tertip 10 liralık banknotlara nazaran, VI. tertip 10 lira banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile beraber Başkan Yardımcısı Mustafa Duman’a ait olacak biçimde tekrardan yapıldı.

Bu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri açısından I., II., III., IV. ve V. tertipleriyle birebir aynı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal