06.03.2021-16:50 (Son Güncelleme:06.03.2021-16:50)


1

YUMURTAYI YANLIŞ ŞEKİLDE SAKLAMAK

YUMURTAYI YANLIŞ ŞEKİLDE SAKLAMAK

Marketten satın aldığınız yumurtaları kartonundan çıkarmadan saklayın. Yumurtalar aslında diğer gıdalardaki kokuları kabukları yoluyla emebilirler. Bu nedenle onları bir yumurta kartonunda saklamıyorsanız güçlü kokulu yiyeceklerden uzak tutmanız oldukça önemli.



2

Ayrıca her buzdolabının kapı bölümünde yumurtalar için yapılmış bir bölümü vardır. Ancak araştırmalar, bu bölümün yumurta saklamak için çok sıcak olduğunu belirterek dolabın içerisine konulmasının daha sağlıklı olduğunu söylüyor.



3

ÇOK YÜKSEK ISIDA PİŞİRMEK

ÇOK YÜKSEK ISIDA PİŞİRMEK

Pişirirken yüksek ısı kullanmak yerine yumurtaları kontrollü şekilde pişirmek için orta-düşük sıcaklığı tercih edin. Orta-düşük ısıda yapışmaz tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve koyduğunuz tereyağı erimeden yumurtaları hemen ekleyin. İşte işin sırrı bu!



4

BAHARAT VE TUZU ERKENDEN EKLEMEK

BAHARAT VE TUZU ERKENDEN EKLEMEK

Yumurtayı pişirmeden önce baharat eklemek yaptığımız en büyük hatalardan biri. Çünkü pişirmeden önce tuz eklemek yumurtaları parçalayarak sulanmasına neden olur. Bu nedenle yumurtalarınızı pişirmeden önce baharatlamak yerine ocağı kapattıktan sonra yani servis yapmadan önce tuz ve karabiber ekleyin.



5

ÇIRPMAYI UNUTMAK

ÇIRPMAYI UNUTMAK

Aceleci davranıp yaptığımız hatalardan biri de yumurtaları doğrudan tavaya kırmaktır. Oysa çırpmak, yumurtalarınıza hava girmesine yardımcı olarak onları daha dolgun ve lezzetli hale getirir. Bu nedenle tavaya almadan önce yumurtalarınızı çırpmak için mutlaka zaman ayırın.



6

METAL SPATULA KULLANMAK

METAL SPATULA KULLANMAK

Metal ürünler birçok şey için harikadır ancak yumurta pişirmek için asla tercih etmeyin. Yumurta pişirirken kauçuk bir spatula kullanın. Kauçuk spatulanın kenarı ince ve esnektir. Bu da tavanın tabanını ve kenarını rahatça kullanmanızı sağlar.



7

TAVADAN UZAKLAŞMAK

TAVADAN UZAKLAŞMAK

Bir saniyeliğine uzaklaşmanın sorun olmadığını düşünebilirsiniz ancak yumurta pişirirken her şeyi yakından takip etmek gerekir. Uzmanlar "Yumurtalarınızı daima hareket halinde tutun.



8

Bu, güzel ve kabarık bir yumurta elde etmenize yardımcı olacaktır" diyor. Bu sayede bir tarafının az bir tarafının ise çok piştiği yumurta ile karşı karşıya kalmazsınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR