11.05.2020-15:02 (Son Güncelleme:28.03.2024-23:29)


1

Türkiye, coronavirüs sonrası için normalleşmeye bugün itibariyle başladı. Yaz ayları yaklaşıyorken en çok merak edilen konuların başında da otel uygulamalarının nasıl olacağı geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından coronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde, turistik tesislerin "Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu" alabilmeleri için kıstaslar düzenlenirken, "izolasyon alanları ve odaları" oluşturma koşulu, kriterlerin başında yer aldı. Otellerin alacağı coronavirüs önlemleri...



2

CORONAVİRÜSLÜ HASTANIN ODASINDAKİ EŞYALARINA DA İZOLASYON

CORONAVİRÜSLÜ HASTANIN ODASINDAKİ EŞYALARINA DA İZOLASYON

Oteller, acil durumlar ve hasta, semptomlu ya da şüpheli vaka belirlenmesi durumunda uygulanacak protokolü, ulaşılacak kişi ve kurumları düzenleyecek.



3

Müşterilerin otele girişte ya da konaklamaları esnasında herhangi bir hastalık belirtisi göstermeleri durumunda (öksürme, halsizlik, yüksek ateş benzeri) çalışanın, müdahale planıyla ilgili bilgisi olacak.



4

Coronavirüs olduğu tespit edilen misafirin odasındaki nevresim, çarşaf, havlu benzeri bütün tekstil malzemesi teker teker poşetlere konularak çamaşırhane ya da otel dışında çamaşır yıkama hizmeti alınan firmaya iletilerek, bu ürünlerin öteki malzemelerden ayrı olarak yıkanması temin edilecek. Tesis personelleri, kendilerinde coronavirüs kuşkusu duyduklarında ya da hastalık belirtileri gösterdiklerinde vaziyeti tesis yöneticisine haber verecek.



5

Otellerdeki oda ile havlu kartlarına dezenfekte işlemi yapılacak. Müşteriler otele giriş işlemleri, sosyal mesafe hususunda bilgilendirilmesi, bulaşı tehlikesi dikkate alınarak misafirin valiz ya da eşyalarının kendisi ya da belboy tarafından taşınacağıyla ilgili bilgilendirmeye yönelik protokol düzenlenecek.



6

Resepsiyonlarda alkol bazlı el antiseptiği ya da dezenfektanı, koruyucu ekipmanlar olacak. Konukların ödemeleri, mümkün olduğunca nakit ödeme yerine temassız pos cihazları, online ödeme benzeri yollar kullanılacak. Oda kartı ya da anahtarı, havlu kartı, kalem, resepsiyon zili benzeri eşyaların kullanım tekrarı olması halinde dezenfeksiyon işlemi yapılarak uygun şekilde korunması sağlanacak.



7

ODALAR HER KONUK SONRASI DEZENFEKTE EDİLECEK

ODALAR HER KONUK SONRASI DEZENFEKTE EDİLECEK

Odalarda olan su ısıtıcıları, televizyon ile klima kumandaları konukların otelden ayrıldığı zaman dezenfekte edilecek Odalarda sabun, şampuan, duş bonesi, bardak, çatal, tabak, bıçak takımları benzeri malzemelerin tek kullanımlık olması için hazırlık yapılacak.



8

Mutfaklarda otel daresi tarafından hazırlanmış bir temizlik protokolü olacak. Bu protokole göre yapılan uygulamalar kaydedilecek. Mutfaklarda bütün gıdalar temiz, gıdaya uygun nitelikte bir ekipmanla ve üstü kapalı bir şekilde depolanacak.



9

Mutfaklarda tüm gıdalar temiz, gıdaya uygun nitelikte bir ekipman ile ve üzeri kapalı olarak depolanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR