Tarım ve Orman Bakanı THK Uçağı Eleştirilerini Yanıtladı

Tarım ve Orman Bakanı, Türkiye'de devam eden yangınlar sebebiyle THK'ya ait yangın söndürme uçaklarının uçmaması ile ilgili eleştirileri yanıtladı.

30.07.2021-12:09 - (Son Güncelleme: 30.07.2021-13:02) Tarım ve Orman Bakanı THK Uçağı Eleştirilerini Yanıtladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'deki orman yangınlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Antalya’nın Manavgat ilçesi başta olmak üzere birçok ilçede aynı anda meydana gelen yangınları ekipler söndürme çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Türk Hava Kurumu'na ait uçakların neden kullanılmadığı sorusu da yanıt buldu.

Pakdemirli, THK uçakları ile ilgili "Bizim THK ile sorunumuz yok. Bu uçaklarla ilgili problem var. Bu uçak, uçabilecek kapasitede değil. Uçsa bile performans verebilecek kapasitede değil" ifadelerini kullandı.

"THK İLE SORUNUMUZ YOK"

Pakdemirli, "Burada devletin tüm kurumları var. Maalesef bu konuyu istismar etmeye çalışıp uçaklar üzerinden bir şey söylebilir miyiz diyorlar. Coğrafyaya göre uçak değil de helikopterin daha iyi olduğu kararı alınmış. Bizim THK ile sorunumuz yok. Bu uçaklarla ilgili problem var.

THK ile problemimiz yok olmaz da. Bizim uçakla problemimiz var. Bu uçaklar, Uçacak durumda değil, uçsa bile verim verebilecek durumda değil. Hala antikacı dükkanı gibi 1960'lardan kalan uçakları kullanalım deniliyor. 2 senedir son teknoloji, çok daha verimli uçakları kullandık. Bir insan şunu demeli, 27 helikopteriniz vardı, 39 helikopteriniz var. Önemli olan neyi uçurduğumuz değil, yere ne kadar su attığımız önemli. Şu anda kullandığımız Rus uçakları ve helikopterlerin ötesinde başka bir şey yok. Envantere uçak alımıyla ilgili çalışmalara başladık" diye yanıt verdi.

"UÇABİLECEK KAPASİTEDE DEĞİL"

Bu uçak, uçabilecek kapasitede değil. Uçsa bile performans verebilecek kapasitede değil. Hala antikacı dükkanı gibi 1960'lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklama yapılıyor." dedi.

"NE UÇURDUĞUMUZ DEĞİL YERE NE KADAR SU BIRAKTIĞIMIZ ÖNEMLİ"

İddialarla ilgili olarak en son teknoloji ne ise bunu kullandığımızın bilinmesini istiyorum. Hala çıkıp 50'lerin 60'ların uçaklarını kullanmamızı isteyenler var. Biz helikopterlerimizle bunların kat kat fazlası suyu taşıyabiliyoruz. Biz ne uçurduğumuzla değil yere ne kadar su bıraktığımızla ilgileniyoruz. Bu anlamda bir eksiğimiz yoktur."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal