Tarım ve Orman Bakanı: Kurbanlık Sayısı Yüzde 33 Arttı

Tarım ve Orman Bakanı, bu sene kurbanlık vasfını taşıyan hayvan sayısında geçen seneye göre yüzde 33 attığını belirterek, küçükbaşta 3,7 milyona, büyükbaşta 1,3 milyona ulaşıldığına dikkat çekti.

19.07.2021-17:56 - (Son Güncelleme: 19.07.2021-17:56) Tarım ve Orman Bakanı: Kurbanlık Sayısı Yüzde 33 Arttı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çevrim içi bayramlaşma programına katılarak, AK Parti İzmir İl teşkilatı ile bayramlaştı.

Türkiye'nin doğal afetlere müdahale etme hızında önemli bir seviyeye gelindiğini ifade eden Pakdemirli, "Deprem oluyor, yaraları hızla sarabiliyoruz. Afet oluyor, hemen vatandaşlarımızın imdadına yetişebiliyoruz. Salgın oluyor, bütün kabine, ivedilikle organize olabiliyoruz. Bunların tamamı AK Parti hükümetlerinin 20 yıllık çalışmalarının mahsulüdür" dedi.

Pakdemirli Rize'de meydana gelen sel ve heyelan afetlerine ele alarak, "Tarım arazilerinde, çay bahçelerinde de zararın olduğunu biliyorum. Bölgedeki hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Devlet olarak, Bakanlık olarak vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz, üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

''SON BİR HAFTADA TOPLAM 181 YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ''

Orman yangınlarının altını çizen Pakdemirli, son bir haftada 30 ilde, 76'sı orman yangını olmak üzere toplam 181 yangına müdahale edildiğine dikkat çekti.

Pakdemirli, orman yangınlarının söndürülmesi için devletin hiçbir masraftan kaçınmadığını gereği neyse derhal yaptığını vurgulayarak, tek bir ağaca dahi paha biçilemeyecek  bir şekilde çalışmalar yapıldığına dikkat çekti.

''YANGINA EN HIZLI MÜDAHALE REKORU TÜRKİYE'YE AİT"

Yanan bölgelerde farklı bir tasarruf yapılmasının söz konusu olamayacağını, buraların imara açılmayacağını ve ilk müsait zamanda yeniden ağaçlandırmak için çalışmalara başlanacağına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, "Yangınlar konusunda güçlü orman teşkilatımızla, kahramanlarımızla, ekipmanımızla, İHA'larımızla, hakikaten, büyük bir mücadele veriyoruz. Şu anda dünyada yangına en hızlı müdahale rekoru 12 dakika ile Türkiye'ye ait. Ülkemizde bu 12 dakikalık süreyi daha da aşağıya çekmeye çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

''KURBANLIK SAYISI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 33 ARTTI''

Bakan Pakdemirli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkilerine karşın, kurbanlık konusu hakkında bir eksikliklerinin olmadığını söyleyerek, açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Bu yıl mevcutta kurbanlık vasfını taşıyan hayvan sayısında, geçen yıla oranla yüzde 33 oranında artış sağlanarak, küçükbaşta 3,7 milyon, büyükbaşta 1,3 milyona ulaşıldı. Vatandaşlarımızın sorunsuz bir bayram geçirmesi ve Müslümanlığa yakışır bir biçimde kurban vazifesinin yerine getirilmesi için Bakanlık olarak il ve ilçe müdürlüklerimizle birlikte aktif bir biçimde sahada olmaya devam edeceğiz."

Kurban Bayramı süreci ile ilgili uyarılarda da bulunan Pakdemirli, salgına karşı maske, mesafe ve hijyen şartlarına uyulmasını, kurbanlıkların İslami ve insani usullere özen gösterilerek kesilmesini, sıcak çarpmaları ve orman yangınlarına karşı tedbirli olunmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal