Tarih Yazan Türklerden Kanserle Mücadele Müjdesi

Koronavirüs salgınına çare olmak için gecesini gündüzüne katan Türk bilim insanı Uğur Şahin'den kanser hastalığına yönelik müjde geldi.

08.12.2020-02:46 - (Son Güncelleme: 08.12.2020-02:56) Tarih Yazan Türklerden Kanserle Mücadele Müjdesi

BioNTech'in CEO’su Uğur Şahin bugün yaptığı açıklamalarda, 'Önümüzdeki 20 yıl içinde kanser hastalığıyla mücadelede bir devrim göreceğimizi düşünüyorum' dedi.

Bütün dünyayı kasıp kavuran ve milyonlarca insanı hasta eden virüsle ilgili eşi Dr. Özlem Türeci ile birlikte koronavirüs aşısını geliştiren Uğur Şahin, Telegraph gazetesine röportaj verdi.

Geliştirdikleri aşı ile üçüncü faz sonuçlarını dünyada ilk olarak açıklayan aşının mucitleri ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden ilk onayı alacak Pfizer-Biontech aşısı ile bütün dünyada konuşulmaya devam edilecek.

'YAPTIKLARIYLA DÜNYANIN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEKLER'

Bilim tarihine adını yazdıran çift, bazı çevrelerde 21. yüzyılın en başarılı bilim adamları olarak görülürken aşı ile ilgili hisleri sorulduğunda, 'Aşıyı geliştirmek harika bir duygu' cevabını verdiler.

'SIRADAKİ HEDEF KANSER HASTALIĞI'

Telegraph gazetesine kanser hastalığı ile ilgili de konuşan Uğur Şahin, 'İnsan vücudu en basit anlatımla, hücrelerine belirli proteinleri üretmeleri talimatını vererek çalışır ve bu proteinler daha sonra bir antikor tepkisi oluşturur, Koronavirüs aşısında yer alan mRNA (mesajcı RNA) teknolojisi başlangıçta kanserle savaşmak için geliştirildi. Ben koronavirüs aşısının geliştirilmesiyle önümüzdeki 20 yıl içinde kanserle mücadele konusunda bir devrim göreceğimizi düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Uğur Şahin kanser hastalığı ile ilgili düşüncelerini ise söyle belirtti, 'Ben kanseri yenmenin kanser hastası birinin vücudundaki belirli bir tümörü hedefleyecek kişiselleştirilmiş tedaviler geliştirmede yattığına inanıyorum. Bu geliştirilen bireysel tedavilerin kanser tedavisinin kaderini önemli ölçüde değiştirmemize yardımcı olabileceğine inanıyorum'.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal