Tanju Çolak'tan Galatasaray Hakkında Açıklamalar Geldi!

Galatasaray'ın eski futbolcusu Tanju Çolak, Galatasaray ve takımın teknik direktörü Domenec Torrent hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu.

27.01.2022-12:41 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-12:41)

Türk futbol tarihinin 335 gol ile en golcü futbolcusu olan ve Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü alan eski milli futbolcu Tanju Çolak, Galatasaray'ın durumu ve takımın teknik direktörü Domenec Torrent hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Ayrıca eski futbolcu Süper Lig devleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

AÇIKLAMALARI GÜNDEM OLDU

Tanju Çolak Galatasaray ve Süper Lig ile ilgili açıklamasında, 'Altyapılarda sabredersiniz ama büyük kulüplerde neyin 3 yıl beklenmesi? Fatih hocanın; '3 yıl sabretmemiz lazım' dediği hangi oyuncuda yıldız özellikleri var? Sistem pas yapma üzerine kurulu. Ben yaparım, kimse bana karışamaz sistemi. Benim anladığım, demek ki Başkan Burak Elmas artık Fatih hocaya dayanamadı ki bu kararları aldı. Yerine gelen teknik adam Torrent, burayı Barcelona, Manchester City takımı oyuncularıyla karıştırmış. Biri acil onu uyarmalı. Çok pas yapan, bol gol yiyip gol atamayan takımlar üretirseniz sonuç hep hüsran olur.'

'Kazanılan şampiyonluklar sonrası Başakşehir'deki gibi doymuşluk sendromunun Beşiktaş takımına yansıması sonrasında da çöküş oldu. Fenerbahçe, Pereira'nın 3-5-2 düzeniyle zaten baştan kaybetmişti. Bunu her konuşmamda söyledim. Anadolu kulüplerinin kaliteli yabancı oyuncu transferleri artık büyük takımları yenebiliriz düşüncesinin hakimiyeti, bu sonuçları doğurdu bence.' şeklinde ifadelere yer verdi.


TECRÜBELİ TEKNİK ADAMLAR HAKKINDA DA KONUŞTU

Tanju Çolak devam eden açıklamasında; Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli hakkında 'Bu hocalarımızın genel yapıları itibarıyla kendilerinden başka ve kendilerinden sonra gelecek hiçbir antrenöre el vermedikleri gibi özeleştiri kabiliyetlerini de kaybetmişler. Hep; 'ben yaparım, ben bilirim' derseniz yeniliklere odaklanamazsınız. Futbol bu kategorilerde sonuç oyunudur. İstatistikler yalan söylemez. Futbolun doğasında kaybederseniz koltuğunuzu da kaybedersiniz. Bu hocaların en büyük avantajları büyük kulüplerde büyük oyuncularla çalışmalarıydı. Son zamanlarda yaptıkları transferler ve oynattıkları oyun düzenleri, oyunu ve oyuncuyu geliştiremedi. Bir teknik adamın oyuna katkısı Mourinho olsanız bile yüzde 30. İşte o yüzden; 'futbol iyi oyuncularla oynanır' demiş, Cruyf. Sizi bir yerlere iyi oyuncular getirdi, bunu inkar edemezsiniz.'

'Yeni hocalardan da 3-5 isim var tabii ama futbolcuları iyi olan Alanyaspor, Konyaspor, Karagümrük takımlarına kim gitse iyi sonuç alıyorlar. Bu hocadan değil, oyuncudan kaynaklı.' şeklinde açıklamalarına son verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal