Tam Kapanma Sonrası Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Tam kapanma süreci bugün itibariyle sona erdi. Dün İçişleri Bakanlığı bir "yeni kademeli normalleşme" genelgesi yayımladı. Peki, Kabine toplantısı ne zaman?

17.05.2021-15:42 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-15:42) Tam Kapanma Sonrası Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Dün İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı "kademeli normalleşme" genelgesini yayımladı. Koronavirüs salgınında alınacak önlemlerin tekrar tartışılmasının beklendiği için Kabine toplantısının tarihi merak ediliyor. Vatandaşların birçoğu, kabine toplantısından sonra bu kademeli normalleşme genelgesinin genişletilmesi talebinde bulunuyor.

Şu ana kadar toplam ilk doz aşısını olan vatandaş sayısı 14.976.749, ikinci doz aşıyı olan vatandaş sayısı ise 10.906.776. İlk ve ikinci doz aşıların toplamı ile birlikte, yapılan toplam aşı sayısı 25.883.525. Vatandaşlar, toplantı yapılmadan İçişleri Bakanlığı tarafından gelen genelgedeki yasakların, Kabine toplantısının ardından genişletilmesini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine toplantısının 17 Mayıs Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı biter bitmez kameralar karşısına geçecek ve alınan kararları ekran karşısında halka duyuracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 20.00 gibi açıklama yapması öngörülüyor.

İçişleri Bakanlığı, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele doğrultusunda 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbir ve önlemlerinin uygulanacağını ifade etti.

Bakanlık, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgeyi gönderdi.

Genelge içerisinde, Kovid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve söz konusu hastalığın yayılım hızını kontrol altına alıp kontrol altında tutma amacıyla, salgın ile mücadele sürecinin temel prensipleri; temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın hemen her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ile birlikte önlemlerin, salgının genel seyrinin ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerilerinin değerlendirilmesi sonucunda alınmış olan kararlar doğrultusunda belirlendiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal