Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

Süt reçeli yaklaşık 250 yıldır tüketilmektedir. Türkiye’de de de bir hayli yaygın olan süt reçelinin popülerliği gittikçe artmaktadır. Süt reçelinin faydaları nelerdir? Süt reçeli malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

29.02.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-16:42)

Süt reçelinin yaklaşık 250 yıldır afiyetle tüketilmektedir. Rivayete göre, Arjantin'de kutlama yapan askerler, ocakta sütü unutur ardından da bu lezzetli reçel ortaya çıkar. Türkiye’de de de bir hayli yaygın olan süt reçelinin popülerliği gittikçe artmaktadır. 

SÜT REÇELİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Süt reçeli kalsiyum deposu olduğundan, gelişim çağındaki çocuklara tavsiye edilmektedir. 

- Süt reçeli, kemik erimesini önlemektedir.

- Süt reçelinin, menopoz dönemi sonrası kadınlar tarafından tüketilmesi önerilir. 

- Fosfor içeren süt reçeli, diş sağlığı için de oldukça yararlıdır. 


KEMİK ERİMESİNİ ÖNLEYEN SÜT REÇELİ TARİFİ

Süt reçeli için gerekli olan malzemeler:

- 1 litre inek sütü

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 adet vanilya çubuğu

- 1 çay kaşığı karbonat

Derin bir tencerenin içerisine sütü, şekeri ve vanilyayı koyarak kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt göz göz olmaya başladığında karbonatı ilave ederek ocağın altını biraz daha açın. 1 saat boyunca süt reçelini karıştırın kıvamı koyulaşınca da ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun!

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal