Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Survivor'da Büyük Tesadüf
Tuğçe Arıbaş
Survivor'da Büyük Tesadüf
10.01.2021 Pazar 07:08

Dün akşam Survivor 2021 başladı. Malum, Survivor ülkemizde uzun yıllardır oldukça çok izlenen, Acun Ilıcalı her sene programa yenilikler getirdikçe izleyicisi hiç azalmadan devam eden, yıllara meydan okuyan bir yarışma. Bu kadar uzun yıllardır varolan bir formattan izleyicilerin sıkılmaması ve hala ilgiyle takip etmesi oldukça zor bir başarı örneği.

İlk bölümde gözüktüğü kadarıyla, bu sene birbiriyle kenetlenmiş bir ünlüler takımı göreceğe benziyoruz. Televizyonun efsane dizilerinden Aşk-ı Memnu’nun küçük Bülent’i Batuhan Karacakaya, büyümüş ve atletikleşmiş bir şekilde karşımıza çıktı. 

Programda takım arkadaşlarına söylediği “Kaybedeceğimiz oyunlar mutlaka olacak ama biz o kaybedişlerden dersimizi çıkarabildikçe aslında kaybeden olmayacağız.” sözü çok doğru ve hayatın her alanına uyarlanabilir bir sözdü. Hepimizin yenilgileri olsa da dersimizi almak ve ona göre davranabilmek, kaybetmiş gibi gözüktüğümüzde bile bizi gerçek bir kazanan yapabilir. 

Evet gelelim Survivor’daki büyük tesadüfe; insanoğlu geçmişinden kaçamıyor, bir şekilde karşısına çıkıyor.

Seneler önce 2008 yılında Çağan Irmak’ın, Issız Adam filmi vizyona girmiş, yer yerinden oynamıştı. Her izleyen eşine dostuna filmin muhteşemliğinden bahsediyor, sinema salonlarında yer bulunmuyordu. Baş rol oyuncusu Cemal Hünal bir anda şöhretini kat be kat arttırmıştı.

Film herkes tarafından bu kadar konuşulurken birden internette bir video yayıldı. Bir gurup genç, Issız Adam filmini tiye alan Kızsız Adam adlı kısa film çekmişti. Video öyle çok güldürdü, öyle çok tuttu ki Cemal Hünal’ı taklit eden Hayrettin Onur Karaoğuz herkes tarafından tanınır oldu. Sokakta yürürken arkasından kızsız adam diye seslenilmeye başlandı.

Tabi, Kızsız Adam bu kadar tutar da Hayrettin ünlü olmaz mı! Sinema film teklifleri gelmeye başladı. Issız Adam Cemal Hünal taklidiyle Hayrettin’in tüm hayatı değişti. Talk Show sunuculuğundan, oyunculuğa, oyunculuktan YouTuberlığa ve stand up gösterilerine pek çok alanda kendini gösterdi.

Şimdilerin oyuncusu bir dönemin komedyeni Hayrettin, dalga geçerek ünlü olduğu Cemal Hünal ile yıllar sonra aynı adaya düştü. İşin komik yanı birde ikiside bire bir aynı renk giyinerek ikiz kardeş gibi olmuşlar. Ada yaşantısının gösterildiği bir bölümde ormanda Cemal Hünal, Hayrettin’e doğada neyi nasıl kullanabileceklerini öğretiyordu.

Cemal Hünal, doğada yaşayabilmek için çok fazla bilgiye sahip. Takım arkadaşlarına da neyi nasıl yapmaları gerektiğini sebepleriyle bir öğretmen gibi anlatarak açıklıyor. Cemal Hünal’ı izlerken aklımda Bear Grylls canlandı. Bear’ın doğada hayatta nasıl kalınacağına dair çok iyi belgeselleri var. 

Cemal Hünal’da Survivor’dan çıktıktan sonra böyle bir belgesele çok yakışacaktır. Çünkü kendi yaşamı ve bilgisi buna oldukça uygun. Acun Ilıcalı’nın yeni dijital platformu EXXEN’nin tüm dizi, belgesel ve programlarını izlemiş biri olarak böyle bir programın iyi bir belgesel açığını kapatacağını düşünüyorum.

AZİZLER 

Netflix Orjinal İçeriği olan Azizler filmini maalesef izleme gafletine düşerek 1 saat 36 dakikamı çöpe attım. Filmde  her ne kadar oyunculuklar müthiş olsa da senaryo konusunda büyük eksiklikler vardı. 

Haluk Bilginer, Engin Günaydın ve Binnur Kaya’nın oyunculuklarına zaten asla laf edilemez. Kara mizah severlere bir nebze olsun iyi gelebilecek bir film olsa da 9 Kere Leyla’yı izlemişseniz ve ne hissettiyseniz aynı hisse kapılacağınıza garanti verebiliyorum.

Haluk Bilginer gibi usta bir oyuncu şu sıralar her yerde karşımıza çıkıyor. Eski seçiciliğini bıraktığı kanısına kapıldığım için maalesef Haluk Bilginer varsa iyi filmdir düşüncemi imha etmiş bulunmaktayım. Ama bu filmden bahsediyorsak hele oyunculuk diyorsak filmin Caner’i, Göktuğ Yıldırım’ı tebrik etmeden olmaz. Küçücük yaşına rağmen harikalar yaratmış. Adeta büyüdüğüm zaman çok büyük bir komedyen olacağım diye bağırıyor.