Sürekli Yorgun Hissetmenizin Nedeni Belli Oldu!

Gün içinde yaşadığınız yorgunluk ve halsizliğin birden fazla nedeni olabilir. Sağlık sorunlarının yanında günlük alışkanlıklarınız da yorgun hissetmenize neden olur. Yorgun ve halsiz hissetmemizin nedenleri neler? Neden yorgun ve halsiz hissediyorum?

21.01.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-16:23)

Sürekli yorgun ve bitkin hissetmemizin birden fazla nedeni olabilir. Sağlık sorunlarından kaynaklı yorgunluk haricinde günlük alışkanlıklarımız bitkin ve yorgun hissetmemize yol açabilir. Peki yorgun ve halsiz hissetmemizin nedenleri neler? Neden yorgun ve halsiz hissediyorum? Neden halsiz hissederiz? İşte, sürekli yorgun ve halsiz hissetmenize sebep olan etkenler…

NEDEN YORGUN HİSSEDİYORUM?

Yorgunluk ve halsizlik kişinin yaşam kalitesini ciddi derecede düşüren, uğradığı herkeste keyifsiz ve mutsuzluk yaşatan yaygın bir sorundur. Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için atılabilecek ilk adım, sorunun nedenini bulmak olacaktır.

YORGUN VE HALSİZ HİSSETMEMİZİN NEDENLERİ NELER?

Neden yorgun ve halsiz hissediyorum? Sürekli yorgun ve halsiz hissetmemizin nedenleri neler? Bu durumu yaşayanlar için uzmanlar, 5-8 yıl arasında çarşaf ve yastıkların değiştirilmesini, rahat bir uyku için de uygun oda sıcaklığının 18 derece olması gerektiğini belirtiyor. 

Akşam saatlerinde gözlerin çok fazla ışığa maruz kalmasıyla, vücut için gerekli melatonin (uyku hormonu) üretilmez. Sağlıklı bir uyku ve dinlenme için, geceleri uyumadan önce tablet, bilgisayar veya telefon kullanılmaması gerekli. 

Bazı zamanlar kendinizi her zamankinden daha fazla yorgun veya aksi hissedersiniz. Bunun nedeni vücudun susuz kalmış olmasıdır. Gün içerisinde yeterli miktarda su içmek yorgunluğunuz ve ruh haliniz konusunda önemli bir etmendir. Tüm bunlara dikkat ediyor ama yine de yorgun hissediyorsanız anemi, troid hastalıkları, şeker hastalığı, depresyon gibi sağlık problemleri de söz konusu olabilir. Böyle bir durumda mutlaka doktora gidilmesi gerekir.

NEDEN YORGUN UYANIYORUM?

Sabahları neden yorgun uyanıyorum? Bunun birden fazla nedeni olabilir:

-Enfeksiyon hastalıkları

-Kansızlık

-Uyku apnesi

-Metabolik hastalıklar

-Kalp hastalıkları

-Tiroit hstalıkları 

-Stres

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal