Süper Lig'de Kim, Nasıl Şampiyon Olur?

Beşiktaş, Fenerbahçe kaybederken, Galatasaray kazandı ve "şampiyon kim olacak?" sorusunun cevabı son haftaya kaldı. Peki, Süper Lig'de kim, nasıl şampiyon olur?

12.05.2021-17:44 - (Son Güncelleme: 12.05.2021-17:44) Süper Lig'de Kim, Nasıl Şampiyon Olur?

Süper Lig'in 41. haftasında çok kritik maçlar geride bırakıldı. Beşiktaş ve Fenerbahçe mağlup olarak haftayı kapatırken, Galatasaray kazandı. Bu sonuçlar ile birlikte "şampiyon kim olacak?" sorusunun cevabı son haftaya kaldı.

Üç büyüklerin nefes kesen şampiyonluk mücadelesi verdiği Süper Lig'de Beşiktaş 81 puan ile birlikte zirvede yer alırken, Galatasaray da 81 puanla ikinci sıraya yükseldi. Beşiktaş ile Galatasaray arasında sadece 2 gol averajı kalmış durumda. Fenerbahçe ise 79 puan ile haftayı tamamladı. Üç takımın da şampiyonluk umutları son haftaya kaldı.

Süper Lig'de Denizlispor'un ardından Ankaragücü ve son haftayı da bay geçecek olan Erzurumspor küme düştü. Gençlerbirliği ise Kayserispor'a ikili averajda üstün olmasından ötürü umutlarını son haftaya taşıdı.

Galatasaray'ın 3 farklı kazanması, Beşiktaş'ın 1 farklı kazanması hikayesi yaşandığı takdirde (yani genel averajlar aynı olursa) toplamda kim daha çok gol attığına bakılacak.

BEŞİKTAŞ NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Beşiktaş, Karagümrük'e yenilerek 81 puan ile haftayı tamamladı. Galatasaray da Denizlispor deplasmanında kazanmasının ardından puanını 81'e yükseltti ve Beşiktaş ile puanlarını eşitlemiş oldu.

Gelecek hafta Beşiktaş, Göztepe deplasmanında bulunacak. Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için Göztepe'yi yenmesi gerekiyor. Galatasaray'ın genel averajda 2 golle önünde olan Beşiktaş, Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor maçında puan kaybetmesini de hesap edecek. Eğer Beşiktaş ile birlikte Galatasaray da kazanırsa, şampiyonluk genel averaja bakılarak şampiyonun kim olduğuna karar verilecek. Beşiktaş 2 averajlık farkı korursa, şampiyonluğunu ilan edebilecek.

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Son haftaya Beşiktaş ile aynı puanda giren Galatasaray, ikili averajda rakibinin 2 averaj gerisinde.

Beşiktaş'ın +44 averajına karşılık, Galatasaray'ın +42 averajı bulunuyor ve Beşiktaş daha fazla gol attığı için şampiyonluk yolunda üstünlüğe sahip. Galatasaray'ın şampiyon olması için son hafta Beşiktaş'tan 3 gol fazla galibiyet alması ya da maçını kazanarak rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek.

FENERBAHÇE NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Galatasaray'ın Malatyaspor'a, Beşiktaş'ın Göztepe'ye yenilmesi durumunda bu hafta kaybeden Fenerbahçe, Kayserispor'u mağlup ederse şampiyon olacak. Beşiktaş ve Galatasaray'ın beraberliği halinde, Fenerbahçe kazanmış olsa bile üçlü averajda geride olmasından ötürü şampiyon olamayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal