Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Sen O İşlerden Anlamazsın
Halit Emre Aydın
Sen O İşlerden Anlamazsın
13.06.2019 Perşembe 17:17

- Sizin valiniz …….

- Ekrem Bey Ordu Valisi için kullandığınız kelimeden pişman mısınız ? Özür dileyecek misiniz

- O benden özür dilesin, kumpas kurdu bana

-  Ama siz hakaret etmişsiniz

- Ben onun basitliğini ifade ettim, özür dilesin önce

Programı sen mi sunacaksın İsmail…

Peki bana sorup benden izin aldın mı; bak şimdi sen! Buraya bir ünlem koyalım, kaş gözle de şuraya buraya oramızı buramızı oynatalım.

- Binali Bey soruları istemiş…

- Program Moderatörü yok öyle bir şey diyor Ekrem Bey.

- O anlamaz karışmasın bu işlere o

- E ama programı o yönetecek o sunacak

- Tamam işte anlamaz o bu işlerden….

CHP’nin İstanbul adayının vukuatlarından sadece iki tanesini ilistire etmeye çalıştım. Şimdi bunu aday yapan mekanizmaya mı kızmalı, yoksa buna ikinci Atatürk, kurtarıcı, huhuvv ovvv bizi kurtaracak diyen zihinsel fukaralara mı acımalı…

Karşı karşıya olduğumuz kitlenin zihinsel ve fikirsel yetersizliğini idrak ettikçe hırsın yerini acıma, kendi anlatmaya çalışma gayretinin yerini ossun ossun Allah güç kuvvet versin deme isteği bastırıyor.

 

Karşı Mahallenin Çocukları Daha Mı Acımasız

Adam senelerce, onlarca seçimde ve durumda kendini paraladı muhalefet edeceğim diye, bir kere doğruyu söyleyesi tuttu yemediği hakaret, uğramadığı linç kalmadı. Kırk yıl sırtında taşısan nankörü 10 dakika dinleneyim dedin mi senden kötüsü olmaz, bu da sana ders olsun Fatih Bey kardeşim.

 

S400 vs F35

S400 şöyle iyi böyle iyi, F35 şöyle yetersiz böyle cak cuk. Bizim mahalle de birtakım yetersizler kendileri ile çelişmekten, fikri değil günü analiz etmekten zerre hicap duymuyorlar ve artık bizi birilerinin yerine utanmaktan yorulur hale getirdiler.

 

Ne S400 sahibi olunca dünyanın en güçlü ülkesi olacağız ne de F35 işe yaramaz.

Ne Rus babamızın oğlu ne Amerikalı…

Olayları derinlemesine ve doğru bir biçimde tetkik etmeden tarihsel izdüşümlerini incelemeden yapılan tüm popülist yorum ve açıklamaları ibret ve hayretle izliyorum.

 

Gerçek şu;

Sayın Cumhurbaşkanı net bir şekilde S-400'leri aldığımızı geri dönüşünün olmadığını ifade etti ki dört bir yanı bu kadar kargaşa ile sarılmış bir coğrafya da savunma sistemlerinde de sepet algoritmasını uygulamak gayet akılcı ve mantıklı.

Bu noktada sadece zihnimde uyanan tek bir soru var;

"Bu Ruslar son dakikada bize kazık atarlar mı ?"

F35 olayında Amerikanın tavrının bana hatırlattığı ise 1.Dünya savaşının başlamasına yakın İngiltere’nin satın aldığımız gemileri bize teslim etmemesi ve ardından yaşananlar.

Bu bağlamda güç dengesini Abdülhamit titizliğinde yürüten Cumhurbaşkanı'nın Amerika ile gerilen iş birliği noktasında Rusya'nın alternatifi olarak muhakkak batı dünyasında İngiltere, Fransa ve/veya Almanya üçlüsünden birini oyuna sokması elzem.

Tüm bu yaşananlarda masaya yumruğumuzu vurduğumuzda dünyanın dört bir yanında yankı yapmasını istiyorsak kendi göbeğimizi kendimiz kesme yetisini bir an önce edinmeliyiz.