07.10.2021-15:13 (Son Güncelleme:07.10.2021-16:16)


1

Okan Koç (Galatasaray) : Süper Lig'de Gençlerbirliği formasıyla gösterdiği performansın ardından Beşiktaş'ın yolunu tutan ve çok büyük beklentiler ile gelerek yeni yıldız adayları arasında gösterilen Okan Koç, Beşiktaş ile yaşadığı ayrılığın ardından 2005-2006 sezonunda Galatasaray'ın yolunu tutmuş ancak siyah beyazlılar ile yaşadığı lisans problemleri nedeniyle Galatasaray formasıyla 1 maça bile çıkamadan takımdan ayrılmıştı.



2

Mateus Parana (Fenerbahçe) : Sarı lacivertlilerin 2006-2007 sezoununda Brezilya'nın Iraty SC takımından transfer ettiği Mateus Parana, Sarı Lacivertli ekipte forma şansı bulamadı. 19 yaşında geldiği Kanarya'da resmi maçı olmayan Mateus, tecrübe kazanması için Bursaspor ve Ankaraspor'a kiralandı. Türkiye kariyerindeki tek lig golünü Bursaspor'dayken Galatasaray'a atan Brezilyalı, 2008'de ülkesine döndü.



3

Mbo Mpenza (Galatasaray) : Sarı kırmızılılarda Brezilyalı yıldız Mario Jardel'in transferinde takasta kullanılan ve bu takas sonrası 2001-2002 sezonunda Galatasaray kadrosuna katılan golcü oyuncu sarı kırmızılı forma ile 1 karşılaşmada bile süre alamadan takımdan ayrılmıştı.



4

Kevin Grosskreutz (Galatasaray) : 2015 yaz transfer döneminin son gününde Galatasaray, Alman oyuncuyu 1.5 milyon karşılığında Dortmund'dan transfer etti. Belgelerin resmi bitiş saatinden sonra gönderilmesi sebebiyle Sarı Kırmızılılar'ın sadece iki hazırlık maçında oynatabildiği Grosskreutz, Galatasaray tarihinin en fiyasko transferi olarak dikkat çekti. Dünya Şampiyonu apoleti bulunan Grosskreutz, aile hasretini gerekçe göstererek Galatasaray’dan ayrılmaya karar verdi, ülkesine Stuttgart formasıyla dönüş yaptı.



5

Steven Caulker (Fenerbahçe) : Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor ile gösterdiği performansın ardından Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin beğenisini kazanan Steven Caulker, Alanya ile sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle serbest statüde yer almaktaydı. İmza parası pazarlıkları nedeniyle tercihini Fenerbahçe'den yana kullanan İngiliz oyuncu Steven Caulker, sarı lacivertli ekibe transferinin ardından Teknik Direktör Vitor Pereira'nın takıma katılmasıyla birlikte kesik yemiş ve kadroda düşünülmemişti. Takımdan ayrılması yönünde karar verilen Steven Caulker yaşadığı sancılı sürecin ardından Fenerbahçe formasıyla resmi bir karşılaşmaya çıkamadan Fenerbahçe'den ayrılıp bir başka Süper Lig ekibi Gaziantep ile sözleşme imzalamıştı.



6

Berat Çetinkaya (Beşiktaş) : 2012-2013 sezonu yaz transfer döneminde genç ve maliyeti uygun isimlere yönelen Beşiktaş, Sakaryaspor'un genç stoperi Berat Çetinkaya'yı kadrosuna katmıştı. 21 yaşında büyük ümitlerle Beşiktaş'a imza atan Berat için işler yolunda gitmedi. Sırasıyla Adana Demirspor, Kahramanmaraşspor, Sarıyer ve Bayrampaşa'ya kiralanan Berat'ın Beşiktaş kariyeri resmi maçta forma giyemeden sona erdi.



7

Kolbeinn Sigthorsson (Galatasaray) : 2016 yılında Nantes'tan kiralanan Sigthorsson'un yakasını sakatlıklar bırakmadı. İzlanda Milli Takım kampındayken dizinden sakatlanan ve ameliyat olan, bir türlü iyileşemeyen Sigthorsson, dönemin teknik direktörü Jan Olde Riekerink'in gözünden düştü. Galatasaray ile 1 yıl için 1 milyon 215 bin Euro garanti para karşılığında imza atan İzlandalı futbolcu, hiç oynayamadığı için mahcup olduğunu belirtip 815 bin Euro alacağından vazgeçti, takımdan ayrıldı.



8

Volkan Ünlü (Beşiktaş-Trabzonspor) : Listede yer alan en enteresan isimlerden biri ise Volkan Ünlü. Alman ekibi Schalke 04'den Beşiktaş'a transfer olan file bekçisi siyah beyazlılarda 1 resmi karşılaşmada bile süre alamadan takımdan ayrılmıştı, ardından bir başka Süper Lig devi Trabzonspor'a transfer olan Volkan Ünlü, Karadeniz ekibinde de hiçbir karşılaşmada süre alamamıştı. Volkan Ünlü, başarısız geçen macerasının ardından 30 yaşında futbolculuk kariyerini sona erdirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR