Sungurlu'da Dünyanın En Güçlü Böceği Bulundu

Çorum'un Sungurlu ilçesinde bir vatandaş dünyanın en güçlü böceği olarak tanınan gergedan böceği buldu. Duyarlı vatandaş "Bu böcek bizim değil doğanın" diyerek böceği yeniden doğaya saldı.

28.06.2018-11:10 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-11:04) Sungurlu'da Dünyanın En Güçlü Böceği Bulundu

Çorum'un Sungurlu ilçesinde bir vatandaş gergedan böceği buldu.

İlçede ikamet eden Mustafa Erkabadayı, Akçay mahallesinde yer alan Petrol istasyonunda arkadaşlarıyla otururken, dünyanın en güçlü böceği olarak tanınan ve nadir bir böcek olan erkek gergedan böceği (oryctes nasicornis) buldu.

Erkabadayı, başının üstündeki boynuza benzeyen çıkıntı sebebiyle gergedan böceği olarak tanınan ve kendi ağırlığının 850 katını kaldırabildiği için dünyanın en güçlü böceği olan bu nadir türü yeniden doğaya saldı.

Erkabadayı, internette yaptığı incelemede, gergedan böceğinin kabuğunda yer alan keratin maddesinin kimya, kozmetik ve ilaç sanayisinde tercih edilmesi sebebiyle değerli olduğunu öğrendiğini söyledi.

Medyada daha önce çıkan haberlerden gergedan böceğini tanıdığını söyleyen Erkabadayı, "Bu böcek bizim değil, doğanın. Bende bu nedenle bu böceği hayat alanı olan doğaya saldım" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal