Sungurlar Nerede Çekildi?

Sungurlar, Türk yapımı bir askeri, aksiyon, dram ve suç dizisidir. Şefkat Tepe dizisinin devamı olarak çekilmiştir. Samanyolu medya kuruluşu kanallarının Türksat yayınından çıkarılması sonucunda dizinin çekimlerine son verilmesi durumunda kılınmıştır.

16.07.2020-16:26 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:23) Sungurlar Nerede Çekildi?

Sungurlar dizisi ile birlikte Samanyolu TV kanalında yayınlanan diğer dizilere de son verilmiştir. Sungurlar dizisinin ilk bölümü 25 Ekim 2014 tarihinde yayınlanmıştır. Dizinin son bölümü izle 14 Kasım 2015 tarihinde yayınlanmıştır. Samanyolu TV'de yayınlanan dizinin yönetmenliğini Engin Koç üstlenmiştir. Dizinin senaryosu Samim Utku Hikmet Tombulca’nın kaleminden çıkmıştır. Dizinin tema müziği bestecisi Edip Emre'dir.

Toplamda 2 sezon 39 bölüm çekilen dizinin bölümlerinin gösterim süresi ortalama 120 dakikadır. Dizinin başrol oyuncuları olarak Mert Kılıç, Dilara Büyükbayraktar, Mehmet Küçük, Bora Karakul, Merve Anlağan ve Okan Kemal Özkan seçilmiştir.

Aksiyon ve suç konularını kullanarak Türk dizlerinde alışkın olmadığımız sahneleri ekrana taşıyan Sungurlar yayınlandığı dönemde reyting rekorları kırmıştır. Başrollerinde dizide başarılı oyunculuklarını sergileyerek reyting rekorları kırılmasında büyük payı olduğunu söyleyebiliriz.

SUNGURLAR DİZİSİNİN KONUSU

Sungurlar dizisinin konusu suç, aksiyon ve macera unsurlarının etrafında şekillenmiştir. Dizi, Şefkat Tepe dizisinin devamı olarak çekilmiştir. Sungurlar dizisi ismini dizide geçen sungurlar timinden alıyor. Sungurlar timinin komutanı Yüzbaşı Serdar. Sungurlar dizisinde Yüzbaşı Serdar ile Naza, Kordon Celil, Şahin, Doktor ve Meryem’den oluşan bir ekibin terör örgütleri ile mücadelesi anlatılmaktadır.

Yüzbaşı Serdar adaletli ve cesur bir komutandır. Naza, güzel ve cesur savaşçı bir kadın karakter olarak karşımıza çıkıyor. Naza ilk başlarda örgüt komutanı olsa da Yüzbaşı Serdar'a âşık olduktan sonra Sungurlar timine katılmaya karar verir. Doktor Devran önceleri teröristtir. Ardından sungurlar timine katılarak operasyonlarla yardımcı olur. Doktor Devran'ın eşi Zelal ve üç çocuğu ordusu tarafından öldürülmüştür. Celil, agresif ve sinirli bir astsubay olarak sungurlar timinde yer alıyor. Celil'in oğlu kaçırılır ve Naza tarafından kurtarılır. Sungurlar timindeki bir gel karakter olan Meryem Yüzbaşı Serdar'ı kurtarıp ona âşık olan bir karakter olarak ekime yardım eder. Sungurlar timinin keskin nişancısı olarak ise Şahin'i görüyoruz. Şahin vatansever bir adam. Şahin'in hayatında bulunan tek kişi âşık olduğu kadın. Şahin âşık olduğu kadın Aslı ile evlenmiştir.

Dizide gördüğümüz bir başka karakter olan Havin, diğer kadın karakterler gibi Yüzbaşı Serdar'a aşıktır. Havin bir kuyuya atılır ve üzerine su dökülür.

Dizide Yüzbaşı Serdar rolünü Mert Kılıç üstlenmiştir. Yüzbaşı Serdar'ın ekibindeki Naza'yı Dilara Büyükbayraktar, Şahin'i Mehmet Korhan Fırat, Kordon Celil’i Mehmet Küçük canlandırmıştır.

SUNGURLAR DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Sungurlar dizisinin çekimlerinde tek bir il veya ilçe kullanılmamıştır.

Sungurlar dizisi nerede çekildi: sungurlar dizisi çekimlerinde Kütahya, Eskişehir ve Bilecik şehirleri kullanılmıştır. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde ki tarihi Çarşı ve pazarda çekimler yapılmıştır. Tavşanlı'daki tarihi Demirciler Arastası'nda çekilen sahneler izleyicilerin dikkatini çekmiştir. Dizinin çoğu sahnesi Eskişehir'de çekilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal