12.02.2020-17:32 (Son Güncelleme:28.03.2024-22:01)


1

Meyve ve sebzeleri mevsiminde yemeye özen göstererek sağlıklı beslenebilirsiniz. Mevsimi dışında seralarda yetiştirilen meyve sebzeler de bol miktarda yapay gübre ve tarım ilacı kullanılıyor. Sizin için Şubat ayında tüketmeniz gereken meyve sebzeleri bir araya getirdik. İşte Şubat ayında tüketilmesi gereken meyve sebzeler…



2

Kumkuat

Kumkuat

Bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı korur. Şeker hastalığını dengeler. Kolesterolü düşürür. Cilt sağlığını korur.



3

Brokoli

Brokoli

Sindirimi sistemini güçlendirir. Kemik ve diş sağlığı açısından önemlidir. Kansere karşı koruyucu bir etkisi vardır. Aynı zaman da kalp sağlığını korumada da etkilidir.



4

Yerli Muz

Yerli Muz

Potasyum açısından oldukça zengin olan muz, böbrek sağlığı için çok faydalıdır. Saçları güçlendirir ve kırılmasını önler. Enerji sağlar.



5

Elma

Elma

Şeker hastalığı riskini azaltır. Sindirimi kolaylaştırıp kabızlığı önler. Mide sağlığını korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.



6

Pırasa

Pırasa

Kolesterolü düşürür. Etkili bir idrar söktürücüdür. Damar sertleşmesini engeller ve damar hastalıkları riskini azaltır.



7

Şalgam

Şalgam

Kilo almak isteyenlerin diyet listesine mutlaka eklemesi gereken bir içecektir. İştah açar. Laktik asit içerir. Mide ve karaciğere de iyi gelir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR