Su Altı Uzmanları Düden'e Daldı

Burdur'da başlamış olan Düden Çayı yer altı ve yer üstünde kilometrelerce devam ederek Antalya'da denize dökülüyor. Fakat Düden Çayı bugünlerde adeta can çekişiyor.

18.04.2021-10:16 - (Son Güncelleme: 18.04.2021-10:16) Su Altı Uzmanları Düden'e Daldı

Uzmanlar sorunun kaynağını belirlemek için Düden Şelalesi'nin alttan gelen galerisine daldı. Dalgıçların gördükleri manzara korkunç tabloyu gün yüzüne çıkarttı.

ÇEVRE FELAKETİ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ YOK 

Görüş mesafesinin azaldığı, suyun yeşerdiği de gözlendi. Yosunlanma evsel atıkların Düden Çayı'na karıştığının kanıtı niteliğindeydi. Yosunların üzerinde yağımsı, çamur tabakasına benzer, siyah bir kaygan zemin tabaka da görüldü.

DÜDEN'E SAHİP ÇIKMAK ANTALYA'YA SAHİP

Suya foseptik ve kimyasal atıkların sızdığı da belirlendi. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu:

''Geçmişte girdiğimiz zaman önümüzde balık sürüleri giderdi, bizim ışıklarımızın önünde onları görürdük. Sürü halinde balıklar da bizimle galerinin içerisine doğru ilerlerdi. Bu görüntüyü bugün göremedik. Düden'e sahip çıkmak Antalya'ya sahip çıkmaktır. Düden geçmişinden bu yana oldukça önemli bir akarsu. Tarih boyunca da Antalya'ya güzellik, yeşillik, bereket vermiştir.'' 

Diğer taraftan su altı çekimlerinde cep telefonu, soda şişesi, bozuk para gibi görüntüler de kameralara anbean kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal