Stellantis Elektrikli Otomobil Pazarında Elini Güçlendirmek İstiyor

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve PSA Grubu birleşmesiyle hayata geçirilen Stellantis ortaklığı elektrikli araç teknolojilerini geliştirmek için ataklarını sürdürüyor.

15.06.2021-16:06 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-16:06) Stellantis Elektrikli Otomobil Pazarında Elini Güçlendirmek İstiyor

Avrupa ülkelerinde iki ayrı batarya fabrikası mevcut olan Stellantis, açmak istediği yeni fabrikası için yer arıyor. Kurulacak olan fabrika için en güçlü aday ülkeleri arasında İtalya yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl yüzde 50-50 ortaklıkta ortaya çıkan Stellantis birleşmesi, dünyanın en büyük 4’üncü otomotiv üreticisi olarak teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor. Stellantis, aynı zamanda elindeki kartı doğru oynayarak Avrupa pazarında elde ettiği yüzde 23,6’lık pazar payıyla liderliği elden bırakmıyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ SAVAŞI BÜYÜYOR

Otomotiv dünyasında gün geçtikçe kızışan elektrikli otomobil savaşları ve elektriklenme sürecinin hız kazanması, üreticileri yeni yatırım kapıları açmaya zorluyor. 

Elektrikli otomobilin yapısı itibariyle en çok ihtiyaç duyduğu bataryalar, halen tam anlamıyla özgünlük kazanamadı. Ancak, özellikle son dönemde yine de fosil yakıtlı araçların yanında alternatif olarak görülmesi, firmaların batarya tesislerine yatırım yapmasına önayak oluyor.

Birçok farklı markayı bünyesinde barındıran Stellantis, Avrupa ve Kuzey Amerika başta olmak üzere yeni batarya fabrikaları kurma arayışı içerisinde. Avrupa'daki fabrika yeri için şu an gündemde İtalya'nın ismi var. Gelen bilgilere göre hükümet, batarya tesisinin kendi sınırları içerisine yapılması için yatırım yapmaya hazır.

Reuters'ın projeye yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre İtalya, Stellantis ile birlikte batarya fabrikası kurmak için 1 milyar euro yatırım yapmak istiyor. Hükümetin nisan ayında AB'ye gönderdiği bir plana göre, şimdiden 600 milyon euroluk kamu fonu ayrıldığı söyleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal