13.02.2020-18:14 (Son Güncelleme:19.04.2024-08:32)


1

Hint Okyanusu'nun incisi olan Sri Lanka bir ada ülkesidir. Ada da antik dönemden kalma birçok tapınak bulunmaktadır. 1972 yılına kadar İngiliz sömürgesi kontrolünde olmuştur. Şu anda çok kültürlü yapısıyla birçok dinden ve etnik kültürden insanın yaşadığı Sri Lanka parlamenter sistemle yönetiliyor. Başkenti Kolombo olan Sri Lanka 9 eyaletten oluşuyor. Seylanca ve Tamilcenin resmi dil olduğu Sri Lanka'da İngilizce de kullanılmaktadır. Para birimi olarak Sri Lanka Rupisi kullanılmaktadır.



2

Tangalle Beach

Tangalle Beach

Tangalle Beach, Sri Lanka’da denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz en ünlü plajlarından biridir.



3

Mirissa

Mirissa

Mirissa, balina gözlem turları yapabileceğiniz küçük tatlı bir sahil kasabasıdır.



4

Pinnawala Fil Yetimhanesi

Pinnawala Fil Yetimhanesi

Ailesini kaybeden veya yaralanan fillerin bakılıp, beslendiği bir bakım merkezi olan Pinnawala Fil Yetimhanesi, kurulduğu 1975 yılından bu yana bölgedeki fillerin sağlığı ve güvenliği için hizmet veriyor. Yetimhanedeki fillerin büyük bölümü, bölgede avlanmak isteyen bilinçsiz avcıların yaraladığı hayvanlardan oluşuyor.



5

Yala Ulusal Parkı

Yala Ulusal Parkı

Yala Ulusal Parkı (Yala National Park), ülkedeki vahşi yaşamla iç içe olabileceğiniz büyüleyici bir yerdir. İçerisinde konaklama alanları da bulunmaktadır.



6

Hikkaduwa Ulusal Parkı

Hikkaduwa Ulusal Parkı

Hikkaduwa Ulusal Parkı (Hikkaduwa National Park), sualtı dünyasını merak eden gezginlerin mutlaka görmesi gereken bir ulusal parktır.



7

Dambulla Mağara Tapınağı (Dambulla Cave Temple)

Dambulla Mağara Tapınağı (Dambulla Cave Temple)

Sri Lanka’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine giren biri diğer yerlerinden biri de Dambulla Mağara Tapınağı’dır. Budistler için oldukça önemli bir yere sahip olan bu tapınakta çok sayıda heykel ve mağara görebilirsiniz.



8

Sigiriya Aslan Kayası

Sigiriya Aslan Kayası

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Sigiriya Aslan Kayası, ülkenin en önemli turistik noktalarından biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR