Zlatan İbrahimovic İş Başında

İtalya Serie A'da oynanan 18.hafta mücadelesinde Milan deplasmanda Cagliari'yi Zlatan İbrahimovic'in 2 gol atarak yıldızlaştığı karşılaşmada 2-0 geçerek liderliğini sürdürdü.

19.01.2021-10:51 - (Son Güncelleme: 19.01.2021-10:30) Zlatan İbrahimovic İş Başında
Sardinya Arena'da oynanan karşılaşmada ligin lideri konumunda bulunan Milan, küme düşme hattından uzaklaşma uğraşındaki Cagliari ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya Milan hızlı başlayan taraftı henüz dakikalar 5'i gösterdiğinde Zlatan İbrahimovic'in ceza sahası içerisine topla hareketlendiği pozisyonda Lykogiannis'in faulü sonrası konuk ekip penaltı vuruşu kazandı. Yapılan VAR incelemesinin ardından karar değişmedi ve penaltıda topun başına geçen İbrahimovic topu ağlara göndererek skoru 1-0'a getirdi.

Mücadelenin ilk yarısında iki ekipte karşılıklı olarak pozisyonlara girsede Milan farkı arttıramazken ev sahibi Cagliari ise skoru eşitleyecek golü bulamadı. Karşılaşmada soyunma odasına Milan 1-0 önde girdi.

İkinci yarını başlama düdüğüyle birlikte yine hareketli daha baskılı oynayan bir Milan vardı. Dakikalar 52'yi gösterdiğinde konuk ekip Milan'da sahneye tekrardan yıldız futbolcu Zlatan İbrahimovic çıktı. Skoru 2-0'a getirerek takımını rahatlatan İsveçli oyuncu harika oyunuyla beğeni topladı.

Milan'ın 2.golünün ardından karşılaşmada Cagliari baskısı daha çok hissedilmeye başladı. Farkı indirme çabasında olan ev sahibi arka arkaya fırsatlar yakaladı. Konuk ekip Milan'da Alexis Saelemaekers'ın 68 ve 74.dakikalarda arka arkaya gördüğü iki sarı kart sonrasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Rakibi Milan'ın 10 kişi kalmasının ardından kalan 15 dakikada tüm riskleri alarak pozisyonlara giren Cagliari bir türlü Milan savunmasını aşamadı ve karşılaşma 2-0'lık konuk ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Deplasmanda alınan galibiyetin ardından Milan puanını 43'e yükseltti ve ligde en yakın takipçisi olan ezeli rakibi Inter'in 3 puan önünde liderliğini sürdürdü. Milan, bu galibiyetle son 6 maçta 5. kez sahadan zaferle ayrıldı.

Haftayı puansız kapatan Cagliari ise bu sezonki 10. yenilgisini Milan karşısında aldı. Cagliari, 14 puanla 17. sırada yer buldu.

Bu arada, karşılaşma öncesi yapılan koronavirüs testleri pozitif çıkan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile Fransız oyuncu Theo Hernandez bu maçın kadrosunda yer almadı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal