Yumruk Nasıl Atılır?

Boks ile ilgilenenlerin en çok araştırdığı konulardan biri de yumruk nasıl atılır? … Peki, yumruk nasıl atılır? Tüm detaylar haberimizde…

09.06.2018-17:43 - (Son Güncelleme: 09.06.2018-17:40) Yumruk Nasıl Atılır?

YUMRUK NASIL ATILIR?

Boks sporu ile ilgilenenlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de yumruk nasıl atılır? İşte yumruk atma teknikleri…

Sol Direkt


Bu vuruşta sol yumruk ileriye doğru uzar. Sol ayak yerdeki enerjiyi alarak sol kola iletir. Bu nedenle sol direkt atıldığı esnada ayaktan güç alarak rakibe doğru o gücü göndermek gerekir. Dirsekler sağa sola açılmayacak biçimde yumruk ileri doğru çıkmalıdır. Temas öncesi burgu yapılarak dönülür. Yumruğun tam üst kısmıyla vurulur.

Sol ayakla kısa adımlar atılırken aynı zamanda sol direkt vuruşlar yapılarak çalışılabilir. Sol ayak ve sol kol koordineli bir biçimde hareket etmelidir. Sol adımlama yapıldığında aynı anda sol direkt vurulmalıdır. Bu egzersiz yapılırsa sol direkt atma öğrenilebilir.

Sol direkt boksun en önemli vuruşudur. Sol direktle atak yapılır, savunma yapılır, karşı atak yapılır, atak kesilir, karşılaşmalarda sürekli puan alınır, mesafe sol yumrukla korunur. Sol yumruğun uzun olması, çabuk olması avantaj kazandırır. Sizi koruduğu oranda enerjiyi de korur. Hocalarınızın size sürekli sol direkt ile başlayan kombinasyonlar öğretmeleri çok sık görülen bir durumdur. Çünkü hızlı ve uzun sol direktler rakibi şaşırtır, afallatır ve sarsar.

Sağ Direkt

Sağ direkt vuruşu yapılırken bu kez güç sağ ayaktan alınır. Gard pozisyonundayken sağ yumruk ileriye doğru gönderilir. Dirsekler yanlara doğru açılmadan direkt biçimde karşıya doğru hareket etmelidir. Temas etmeden önce yumruk burgu yaparak döndürülür. Aynı anda kalça ve vücut sağ ayağın üzerinde sola doğru dönmelidir. Sağ ayak parmak ucunda dönerken aynı anda yumruk öne doğru fırlatılmalıdır. Beraberinde kuvvetli bir biçimde nefes verilir. Sağ ayak ve sağ kol uyum adına koordineli bir biçimde hareket etmek zorunda. Yumruk atıldıktan sonra aynı hızla geri çekilmelidir. Baskın elin sağ el olması nedeniyle en kuvvetli yumruk sağ yumruktur. Güç arka ayaktan alınır ve rakibe aktarılır.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal