Yine Irkçılık Tezehüratları! Maçı Yarıda Bıraktı...

Portekiz 1. Futbol Ligi'nin 21. hafta maçlarında yapılan Vitoria Giumaraes-Porto karşılaşmasında taraftarların yaptığı ırkçı tezahüratlara tepki gösteren Porto'nun Malili yıldızı Moussa Marega, sahayı terk ederek soyunma odasının yolunu tuttu.

17.02.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-10:29) Yine Irkçılık Tezehüratları! Maçı Yarıda Bıraktı...
Maçta 1-1'lik beraberliği bozan ve 60. dakikada ekibine 3 puanı getiren golü kaydeden Marega, rakip seyircilerin kendisine yönelik ırkçı tezahüratlarına yalnızca 11 dakika dayanabildi.

Moussa Marega, karşılaşmanın 71'inci dakikasında ırkçı söylemlere tepki göstererek soyunma odasına gitti.

Malili oyuncu gerek ekip arkadaşları, gerekse rakip oyuncuların kendisini sakinleştirme ve durdurma çabalarını görmezden geliğ, ırkçı tezahüratı yapan seyircilere ve herhangi bir hareket yapmayan hakemlere tepki göstermek için "Bu, utanç verici" sözlerini söyleyerek soyunma odasına gitti.

Marega, soyunma odasına giderken rakip takım seyircilerine el hareketi yaparak da cevap verdi.

Porto Teknik Adam Sergio Conceiçao ise Marega'nın yerine Manafa'yı sahaya aldı.

Porto, maçı Marega'nın golüyle 2-1 galip gelerek rakip sahadan mutlu ayrıldı.

Conceiçao, karşılaşmanın sonrasında yayıncı kuruluşa gerçekleştirdiği açıklamada, Marega'ya yapılan ırkçı tezahüratların "üzüntü verici" olduğunu söyledi.

Sergio Conceiçao, "Bu tip şeyler olduğunda maç arka planda kalır. Hepimiz öfkeliyiz. Bunu yapanlar küçük bir grup da olsa, sahaya ısınmak için çıktığımızdan itibaren Marega'ya hakaret edildi. Biz, milliyetine, boyuna, saç rengine, ten rengine bakılmaksızın bir aileyiz. Biz insanız, saygıyı hak ediyoruz. Bugün burada olanlar talihsizlikti." ifadelerini kullandı.

Portekiz'deki sol hükümetin üyeleri de Marega'ya yapılan ırkçı sözlü şiddete "tolerans gösterilemeyeceğini" belirtip, sorumluların cezalandırılacağını duyurdu.

Öte yandan Moussa Marega, sosyal medyadan paylaştığı açıklamada, kendisine ırkçı tezahürat yapanlara karşılık "ırkçı aptallar" sözlerini yazarken, hakemlere dair de "Ayrıca hakemlere beni savunmadıkları ve sarı kart gösterdikleri için teşekkür ediyorum, çünkü ten rengimi savunuyorum." sözlerini yazdı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal