Yılın Futbolcusu Muhammed Salah!

Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından verilen Premier Lig’de yılın oyuncusu ödülünü kazandı.

23.04.2018-09:39 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-09:20) Yılın Futbolcusu Muhammed Salah!

Liverpool’da bu sezon gösterdiği harika performansla Avrupa’nın en formda oyuncuları arasında yer alan Mısırlı yıldız Muhammed Salah, İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından verilen Premier Lig’de yılın oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği’nden yapılan açıklamada, 25 yaşındaki golcü oyuncu Muhammed Salah, Manchester City’den Kevin De Bruyne, Leroy Sane ve David Silva, Tottenham’dan Harry Kane ve Manchester United’dan David de Gea’nın da adaylar arasında yer aldığı yılın oyuncusu ödülünü kazanmayı başardı.

İngiltere Premier Lig’in 38 hafta süren sezonlarını 31 golle bitirmeyi başaran Alan Shearer, Cristiano Ronaldo ve Luis Suarez’in paylaştığı, bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekoruna, ligin tamamlanmasına 3 maç kala ortak olan Muhammed Salah, ödülü kazanan ilk Mısırlı oyuncu olarak da tarihe geçti.

İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği’nin verdiği yılın genç futbolcusu ödülünü ise Manchester City’nin 22 yaşındaki başarılı futbolcusu Leroy Sane kazandı.

Geçtiğimiz sezon, şu anda Chelsea forması N'golo Kante'nin kazandığı ödülde Kevin De Bruyne, Leroy Sane, David Silva (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), David de Gea (Manchester United) ile yarışan Mısırlı yıldız Salah, kasım ve şubattan sonra mart ayında da ayın futbolcusu seçilmişti. Golcü oyuncu, İngiltere Premier Lig tarihinde bir sezonda bu ödülü 3 defa kazanan ilk futbolcu olmuştu.



Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal