Yayıncı Kuruluş beIN Sports, Süper Lig'den Çekiliyor mu?

Spor Toto Süper Lig'in yayıncısı beIN Medya Grubu'nun lig yayınlarından çekileceği iddiaları bir süredir gündemi meşgul etmekte. Peki gerçekten de beIN Medya Türkiye liginden çekiliyor mu?

26.07.2019-21:40 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-21:53) Yayıncı Kuruluş beIN Sports, Süper Lig'den Çekiliyor mu?

Haber 365 | Özel Haber

Spor Toto Süper Lig'in yayıncısı Bein Medya Grubu'nun lig yayınlarından çekileceği iddiaları bir süredir gündemi meşgul etmekte. 

KONYASPOR BAŞKANI TARTIŞMAYI BAŞLATMIŞTI  

İlk olarak Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk'un yaptığı açıklama sonrası beIN Sports'un Türkiye'den çekileceği ve yeniden yayın ihalesi açılacağı iddiaları ortaya çıkmıştı.

"YAYINCI KURULUŞ ÇIKMAK İSTİYOR"   

Kulluk açıklamasında, "Şu an yayıncı kuruluş çıkmak istiyor. Federasyona diyor ki, ben satış yapamıyorum zarar ediyorum. Ve bir hesap çıkarmışlar, Türkiye Futbol Federasyonu'na verdiği teminatı yakarsa zararı daha az oluyor, devam ederse zararı daha çok oluyor. " ifadelerini kullanmıştı.

KULÜPLER BİRLİĞİ ACİL KODLA TOPLANMIŞTI   

 Bu açıklamadan sonra gerçekleşen Kulüpler Birliği toplantısında da gündem yayıncı kuruluştu. Kulüpler Birliği ile Bein Medya temsilcilerinin buluşmasında bu yılki kur oranı hakkında anlaşmazlık yaşandığı iddia edilmişti.

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, "Sezon başında bir avans ödemesi yapılıyor, 15 günlük süreci vardı ve yapılmadı. Biz de yayıncı kuruluşun sözleşmede geçerli olan maddeleri yerine getirmesini istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

BEIN SPORTS TÜRKİYE LİGİNDEN ÇEKİLİYOR MU?  

Yayıncı kuruluşun ligden çekilip çekilmeyeceği bir merak konusuyken, Haber 365 olarak bu sorunun cevabına ulaştık. Yayıncı kuruluşta görevli kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre Bein Medya Grubu'nun Süper Lig'den çekilmesi söz konusu değil. 

TARTIŞMALARIN SEBEBİ NE?  

Peki, gündemde olan tartışmanın sebebi ne? Bein Medya'nın bu tartışmayı gündeme getirmesinin sebebi bir çeşit stratejik hamle.  21 Kasım 2016 tarihinde imzalanan sözleşme ile birlikte beIN Sports’un yayıncısı Digiturk 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonları için 500 milyon dolar+KDV karşılığında Türkiye Futbol Federasyonu ile anlaşma imzalamıştı.

 Kulüpler Birliği ile Bein Medya temsilcilerinin buluşmasında bu yılki kur oranı hakkında anlaşmazlık yaşanıyor. 36 ülkede faaliyet gösteren beIN Medya’nın Süper Lig’i oyun kalitesi ve rekabet gücünün düşüklüğünden dolayı başka ülkelere satamadığını öne sürüyor. Bu da kulüplerce kar payını düşürme hamlesi olarak görülüyor.
 
Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.  
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal