Yaya Toure’den Guardiola’ya Çok Ağır Suçlama!

Sezon sonunda kontratı sona eren ve Manchester City ile yolları ayrılan Yaya Toure, eski teknik direktörü Pep Guardiola hakkında çok ağır suçlamalarda bulundu.

05.06.2018-09:42 - (Son Güncelleme: 05.06.2018-09:40) Yaya Toure’den Guardiola’ya Çok Ağır Suçlama!

Fildişi Sahilli yıldız, Guardiola idaresindeki Manchester City'de düzenli olarak forma şansı bulamazken, İspanyol teknik direktör tarafından Barcelona'da forma giydiği dönemde takımdan gönderilmişti.

Guardiola'nın kendisine yeteri kadar süre vermediğini vurgulayan Yaya Toure, "Bu durumu anlamaya çalışıyor, diğer antrenörlerden kendi istatistiklerim hakkında bilgi bile alıyordum. Düzenli forma şansı bulan, benden daha genç olan futbolculardan hem idmanlarda, hem de maçlarda aynı, hatta daha iyi olduğumu fark ettiğimde, bunun fiziksel bir problem olmadığını anladım. Neden bilmiyorum fakat bunu bir kıskançlık gibi hissediyorum. Guardiola, beni kendine rakip olarak görüyor. Bence son sezonumu berbat etmek adına elinden gelen her şeyi yaptı." şeklinde konuştu.

“PROBLEMİN TENİMİN RENGİYLE İLGİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

İspanyol teknik adamın kendisine karşı adaletsiz olduğunu ifade eden Yaya Toure, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana karşı acımasızdı. Bana yaptıklarını Andres Iniesta'ya yapabilir mi sanıyorsunuz? Bu durumda, ister istemez ben de sorunun tenimin rengiyle ilgili olabileceğini düşünüyorum. Çünkü ben ilk değilim. Barcelona'daki diğer futbolcular da bu durumu sorgulardı. Biz Afrikalılar, bazı insanlar tarafından her zaman eşit muamele görmüyoruz. Guardiola’nın çalıştırdığı her takımda Afrikalı futbolcularla sık sık yaşadığı problemlere bakıyorum ve kendime bu soruları soruyorum. Bunların dışında, Pep domine etmeyi sever ve kendisine bağlı, elini öpecek oyuncular ister. Ben böyle ilişkilerden hoşlanmıyorum. Teknik direktörüme saygı duyarım, fakat asla onun bir malı olmam."

“AFRİKALILARI SEVMEDİĞİNİ ASLA KABUL ETMEYECEKTİR”

"Guardiola çok zeki bir adam, onu köşeye sıkıştırmak zor." ifadesini kullanan Yaya Toure, şunları söyledi: "Afrikalı futbolcuları sevmediğini asla kabul etmeyecektir. Fakat bir gün 5 Afrikalı futbolcunun olduğu bir ilk 11 kurarsa, ona pasta göndereceğim!"

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal