Yasemin Adar Kimdir? Kaç Tane Madalya Kazandı

Yasemin Adar kimdir? Yasemin Adar kaç tane madalya kazandı? Hepsini sizin için derledik.

03.05.2018-21:20 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-21:11) Yasemin Adar Kimdir? Kaç Tane Madalya Kazandı

YASEMİN ADAR KİMDİR?

1991 yılında Balıkesir’de dünyaya gelen Yasemin Adar, fırıncılıktan emekli bir babanın, güreşe meraklı bir ailenin iki kızından biri.

Atletizm ve gülle atma ile başladığı spor hayatına, profesyonel olarak güreş ile devam etti.

Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi'nde atletizm takımına katılan genç sporcu Adar, Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda eğitim hayatını bitirdi.

Avrupa Şampiyonu sporcu Aslan Seyhanlı'nın da önerisiyle Balıkesir Belediyesi'ne ait bir gençlik merkezinde güreşe başladı. Niğde'de beden öğretmenliği yapan Adar, Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü'nde güreş kariyerini devam ettirdi.

Şampiyon güreşçi Yasemin Adar, Mersin'de yapılan 2013 Akdeniz oyunlarında 72 kiloda altın madalya kazandı.

2016 AVRUPA ŞAMPİYONASI: KADINLARDA İLK ALTIN MADALYA

2016 yılının mart ayında Riga'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 75 kiloda da Rus rakibi Alena Starodubtseva'yı 7-0 yenerek Türkiye spor tarihinde bayanlarda ilk altın madalyanın sahibi oldu.

2017 senesine gelindiğinde Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan Dünya Güreş şampiyonasında adını finale yazdıran genç milli sporcu, Belaruslu rakibi Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek altın madalya sahibi olmuştur. Genç ve başarılı sporcu Yasemin Adar, Türkiye’nin ilk dünya güreş şampiyonu olarak tarihe geçti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal