Hamilton: 'Yarışmaya Devam Etmeli Miyim?'

Formula 1’de 6 şampiyonluk gören Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, coronavirüsü sebebiyle askıya alınan sezonda ve karantina zamanında zihinsel açıdan yaşadıklarını açıkladı.

27.05.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-10:53) Hamilton: 'Yarışmaya Devam Etmeli Miyim?'

Formula 1'in son 6 senesinde 5 şampiyonluk kazanan ve toplamda bu başarıya 6 defa imza atan İngiliz pilot Lewis Hamilton, videoyla konuk olduğu bir etkinlikte yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle yarışların başlamaması ve karantina zamanında mental açıdan yaşadığı zorlukları açıkladı.

Akıl Hastalıkları Bilinçlendirme Haftası için bir video çeken İngiliz pilot, "Uyandığımda kendimi yorgun hissettiğim birçok günüm oldu. Kendimi çalışmak için motive hissetmiyordum. Kendime ne yapmam gerektiğini soruyordum. Sırada ne var? Acaba yarışmaya devam etmeli miyim?" şeklinde konuştu.

Salgın sırasında geçirdiği zihinsel değişimleri söylemeyi sürdüren Hamilton şu ifadeleri kullandı: "Böyle farklı şeyleri düşünüyorum ve sonra ‘Kahretsin’ diyorum. Birkaç saat sonra ya da ne oluyorsa bu geçiyor sonrasında yaptığım işi sevdiğimi söylüyorum ve ne olursa olsun neden devam etmeyeyim diyorum kendi kendime…"

Katıldığı etkinlikte bir Formula 1 pilotu olarak yaşadıkları adrenalin sebebiyle düşülen boşluğun sıkıntılarını belirten ve diğer insanlara güç vermek isteyen Lewis Hamilton, "Hiçbir şeyi olduğumuz yerde bize verilmeyecek. İstediğimiz şeyi elde etmek ve daha fazlasını kazanmak için savaşmalıyız" ifadelerini kullandı.

Formula 1 efsanesi Michael Schumacher’in 7 şampiyonluk rekoruna ortak olmayı hedefleyen 35 yaşındaki Lewis Hamilton, Mercedes ekibiyle 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019 senelerinde şampiyonluk sevinci yaşadı.

Dünyadaki salgın sebebiyle henüz başlamayan Formula 1 sezonu için temmuz ayı başı gösteriliyor ve Avusturya’da üst üste yarışların yapılması söz konusu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal